20.10.2016

Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Değerli  Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrencilerimiz,
Seminer dersinizde misafir konuşmacı olarak San Francisco State Üniversitesi’nden Doçent Doktor Sn. Mehmet Ergül’ü misafir edeceğimiz bilgisini paylaşırız.
Konuşma dili İngilizcedir. Lütfen giyim kurallarına uyunuz.

Tarih      : Perşembe, 20 Ekim 2016
Saat        : 14:40-16:30
Yer         : AB-3 / Hukuk Oditoryumu

FullSizeRender.jpg

Dr. Mehmet Ergül lisans derecesini Bilkent Üniversitesi, Turizm ve Otel Yöneticiliği Bölümü’nden aldı ve Başkent Üniversitesi’nde MBA yaptı. Yüksek lisansını Restoran, Otel ve Kurum Yöneticiliği’nde ve doktorasını İnsan Bilimleri Koleji, Konaklama Yönetimi’nde TexasTech Üniversitesi’de tamamladı. Dr. Mehmet Ergül (Doç. Dr.) San Francisco State Üniversitesi, Ticaret, Konaklama ve Turizm Yöneticiliği Bölümü’ne 2006 yılında katıldı. Şu anda Restoran ve Yemek Hizmeti Yöneticiliği, Konaklama Yöneticiliğine Giriş, Gıdaların Tarihi ve Çağdaş Yönleri, Amerika’daki İçecek Kültürü ve Uluslararası Turizm Ticareti derslerini vermektedir. Ayrıca akademik senatoda senatör olarak ve kampüsteki çeşitli komitelerde yer almaktadır. Dr. Mehmet Ergül’ün hali hazırda araştırdığı konular: gıda ve gastronomi turizmi, çocuk ve yaşlıların yemek alışkanlıkları ve bunun konaklama endüstrisine etkisi, yeni gıda ürünleri geliştirilmesi ve duyusal analiz, konaklama endüstrisinde sosyal girişimcilik.