Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 03, 2016

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi "Daha İyi Bir Dünya Tasarlamak" için yerel yönetimlerle işbirliği yapıyor

Her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü’ nün 2016 yılı teması, Uluslararaı Mimarlar Birliği tarafından “Daha İyi Bir Dünya Tasarla” olarak açıklandı. Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bu yılki temanın çerçevesi ve mimarlığın toplumsal faydası bağlamında daha iyi bir fiziksel çevrenin oluşturulması için yerel yönetimlerle işbirliklerini geliştirmeyi hedef aldı. Bu kapsamda Üniversite, öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımı ile 3 yerel yönetimle yaptığı işbirlikleriyle bu amaca hizmet eden çalışmalar yapıyor.


Gökçeada Belediyesi’ nin desteği ile Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve ÖzÜ İstanbul Tasarım Enstitüsü tarafından üç yıldır yapılmakta olan Gökçeada Tasarım Çalıştayları, yerel zenaatların geliştirilmesi, yerel yapım tekniklerinin sürdürülmesi, yere özgü girşimciliğin desteklenmesi, yerel ekolojik turizm potansiyellerin araştırılması çalışmalarını gerçekleştiriyor.


Çekmeköy Belediyesi - Özyeğin Üniversitesi ortaklığı ile 2016 da başlayan çalışma kapsamında, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve  Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğretim üyeleri ve 110 Mimarlık Bölümü öğrencisi ile Çekmeköy Belediyesi sınırları içindeki dört köyde sağlık turizmi, rekreasyon, spor işlevli analiz ve sentez ve yerleşim gelişimi rehberi hazırlanması konusunda günü birlik çalışmalar yapılıyor.


Ayvalık Belediyesi Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliği ile Ayvalık İlçesi içindeki tarihi yapıların rölövelerinin ve restorasyon projelerinin elde edilmesi çalışması da 2016 akademik yılı güz döneminde başladı. Mimari Koruma ve Rölöve dersi kapsamında 60 Özyeğin öğrencisi Ayvalık’ ta tarihi hastane binası da dahil olmak üzere çeşitli tarihi binalar üzerinde çalışacak.


Bu çalışmalar Özyeğin Üniversitesi’ nin sektörlerle iç içe eğitim felsefesi ile sektörleri üniversite eğitimi sırasında tanıma ve toplumsal fayda üretme misyonu kapsamında yapılıyor ve önemseniyor. Bu bağlamda öğretim üyesi ve öğrencileri ile “daha iyi tasarlanmış bir dünya” için katkıda bulunuyor.