Kredili Spor Dersleri

Öğrencilerimize her öğretim yılında 14 hafta üzerinden 2 kredili seçmeli ders olarak verilir. Bu derslerde amaç öğrencilere seçilen branşlarda temel teknik ve eğitim verebilmektir. Açılacak Branşlar öğrenci talepleri doğrultusunda her yıl güncellenir. Kredili Spor Dersleri ve hedefleri aşağıda belirtilmiştir.

Yüzme
Yüzme Sporu genel kuramsal bilgilerinin aktarımı, suya uyum çalışmaları, serbest, sırt üstü, kurbağalama ve kelebek yüzme temel beceri ve tekniklerinin öğretimi. Nefes kontrolü, vücut pozisyonu, ayak vuruşu çalışmaları.

Yelken
Yelken ve rüzgar kavramı ve tanımları, yelkenli tekne ve sınıfları, yelken ve donanım bilgisi, denizcilik kuralları, seyir tipleri, manevralar, deniz öncesi hazırlıklar, düğüm bilgisi, rüzgar yönleri ve bofor cetveli incelemesi, çalışma yöntemlerinin tanıtımının kuramsal ve uygulamaları.

Bilardo
Bilardo sporunun temel tekniklerini ve oyun kuralları, ıstaka, tutuş ve vuruş bilgileri, yöntemler, stiller, pozisyon hakimiyeti ve planlaması, strateji belirleme, savunma oyunu ve falsolu sayılarla ilgili uygulama ve tartışmalar.

Tenis
Bireysel tenis öğrenimine yönelik vücut pozisyonu, raket tutuş, topla buluşma, forehand / backhand vuruşları, servis atışları, hücum ve savunma teknikleri.

Suda Hayat Kurtarma
Cankurtarma ve ilkyardım eğitimi ile ilgili temel teknikleri kazandırmaya odaklanmaktadır. Eğitimde cankurtarma ve ilkyardım teknikleri öğretilip pratikte uygulama fırsatları sunularak bu bilgilerin pekiştirilmesi sağlanıyor.

Satranç
Satrançta oyun kuralları ve hamleler, temel kavramlar, düşünme, karar verme, zaman kullanma, taktikler, hücum ve savunma esasları.

Akut

Teorik temel arama kurtarma eğitimi dersidir. Arama kurtarma ile ilgili temel kavramlar ve afet müdahale teknikleri ile ilgili teorik bilgi kazanımını amaçlar.

Briç

Briç çok yönlü düşünme kabiliyetinin gelişmesine yardımcı olur, planlı olma alışkanlığı kazandırır ve sosyal gelişime katkıda bulunur.

Masa Tenisi

Öğrencilere Temel Masa Tenisi Eğitiminin pratik ve teorik olarak sunmayı hedefler.

Temel Fitness Eğitimi

Fitness branşına özgü temel terimler, fitness ekipmanları ve antrenman yöntemleri ile ilgili teorik ve pratik kazanımlar sunmayı hedefler.

Hakemlik

Temel teknik hentbol bilgilerinin aktarımı, karar alma ve kriz yönetimi becerilerinin gelişimi hedeflenir. Dersi başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler aday hakemlik belgesi almaya hak kazanır.

Bireysel Savunma

Temel bireysel savunma tekniklerinin öğretimi, karar verme becerisi, sorumluluk alma, disiplin ve özgüven gelişimi hedeflenir.