Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 29, 2016

SİMÜLATÖR MERKEZİMİZ AÇILDI

AGRONN Simülasyon Teknolojileri ile yapılan iş birliğinin sonucu hayata geçirilen ÖzÜ Simülatör Merkezi, Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilot Eğitimi Lisans Programı’nda uçuş eğitimlerine devam eden öğrencilerin derslerine destek olmasının yanı sıra ileride kullanacakları uçak tiplerinin kokpit prosedürlerle ilgili oryantasyonlarını da henüz üniversite aşamasında tamamlamalarını amaçlıyor.
Yeni mezun pilotlar işe alım sürecinde daha önce hiç kullanmadıkları bir uçağın kokpitinde değerlendirilmeye tabi tutulduğundan bu durum sıkıntı yaşamalarına yol açabiliyor. Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde hizmete giren ÖzÜ Simülatör Merkezi, uygun eğitim programı ve öğretmen pilotlarla bu olumsuzluğu ortadan kaldırarak öğrencilere havayollarında işe alım sürecine girmeden önce pratik yapma olanağı sağlayacak. Bunun yanı sıra Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı müfredatında yer alan Havayolu Nakliye Pilot Lisansı derslerinin dışında “Havacılık Psikolojisi”, “Havacılık İngilizcesi”, “Havayollarına İşe Alım Süreçlerine Hazırlık”, “ Havayolu Operasyon Usulleri”, “CRM” ve “İngilizce Konuşma Becerileri” derslerinin büyük çoğunluğu da bu merkezde uygulamalı olarak yapılacak. Böylece öğrenciler pilotluk kariyerlerine tam donanımlı olarak başlayabilecek.
Uçuş simülasyon eğitimlerinde öğrencilerin teknik ve teknik olmayan yetkinliklerinin geliştirilmesi de hedefleniyor. Bu eğitimler; yer operasyonları, kalkış operasyonları, tırmanış, yol boyu, alçalış, yaklaşma, iniş, iniş sonrası usuller, normal olmayan ve emercensi usuller, performans, ağırlık denge hesaplamaları, ekip iş birliği, takım çalışması, problem çözme, liderlik, zaman planlaması, karar verme, risk yönetimi, durumsal farkındalık ve çevresel analiz konularını kapsıyor.
Merkez, AGRONN  Simülasyon Teknolojileri işletmesi altında pilotlara uçuş yapacakları rotaları tazelemek, tip kontrolleri öncesinde prosedür eğitimi yapmak, havayollarına iş başvurusu yapacak pilot adaylarına kokpit oryantasyonu sağlamak gibi konularda destek olacak. Sanal havacılığa gönül vermiş uçuş sevdalıları da bu merkez sayesinde uçma fırsatına kavuşacak. Uçuş fobisini yenmeye çalışanların da destek alabileceği merkez bünyesinde ayrıca sanal havacılık dersleri vermek amacıyla web tabanlı kiralama ile hizmet sunulacak. Bu işbirliği ileride sertifikalı simülatörlerin geliştirilmesinde de bir başlangıç noktası oluşturacak.