Ara 16, 2019 - Ara 23, 2019

YAKLAŞ Nişantepe Kolektif Projesi Panel ve Atölyeleri Gerçekleşti

Özyeğin Üniversitesi Disiplinlerötesi Düşünce ve Sürdürülebilirlik Platformu işbirliğiyle organize edilen “Yaklaş Nişantepe” kolektif projesinin panel ve atölye programı, 10 -11 Aralık tarihlerinde kampüsümüzde düzenlendi.

Programın ilk gününde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk yaptı. Araştırma merkezi yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyen, öğrenci ve mezunlarımızın konuşmacı ve izleyici olarak yer aldığı panelde, Özyeğin Üniversitesi’nin sürdürülebilirlik ve disiplinler ötesi çalışmalarına değinen Prof. Dr. Esra Gençtürk; “Dünyanın çözüm bekleyen, karmaşık problemlerini sistematik ve bütünsel bir yaklaşımla ilk kez 2014 yılında ENG 101 – 102 derslerimize entegre ettiğimiz sürdürülebilirlik konusunda, ilk günkü heyecanla ancak artan sorumluklarımızın derinleşen bilinci ile  yolumuza devam ediyoruz. Bu bilinç doğrultusunda, 2016yılında da  öğrencilerimizden akademisyenlerimize, idari çalışanlarımızdan dış paydaşlarımıza kadar  tüm ilgilileri birleştirmeyi hedefleyen açık bir oluşum olarak Sürdürülebilirlik Platformunu  hayata geçirdik. İlkini geçen yıl Yaklaş* nosyonuyla üniversite içinde farklı disiplinleri ve uzmanlık alanlarını birbirine “yaklaştırmak” için başlattığımız sohbet ve atölye çalışmalarımızı bu yıl, üniversitemizin fiziki sınırları dışına çıkarak her gün içerisinden geçtiğimiz, geçerken görmediğimiz, görüp anlamadığımız ve dolayısı ile hem çoğumuzun “yaklaşma” ihtiyacı hissettiği kimimizin de zaten ferdi olarak yaklaşma girişiminde bulunduğu  Nişantepe mahallesi olarak belirledik. Yürüyüş ve sohbetlerle başlattığımız ilk temaslardan sonra bugün ev sahipliği yaptığımız paneller çerçevesinde, konunun taraflarını ve öğrencilerimizi kapsayan bir aşamaya geldik. Bu bir yolculuk ve şüphesiz hep birlikte öğreneceğimiz çok şey var.  Öğrendikçe de bu yolculuğa hep birlikte devam edebilmek en içten dileğim.  Projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

*Yaklaş projesi hakkında detaylı bilgiyi https://www.yaklas.org/ web sitesinden edinebilirsiniz.