Oca 03, 2020 - Oca 06, 2020

Basında ÖzÜ - Sektörün Öncüleri, Özyeğin Üniversitesinde Öğrencilerle Buluştu

Özyeğin Üniversitesi'nin sektörlerle iç içe eğitim anlayışı çerçevesinde her yıl düzenlediği "Sektör ile Buluşma" etkinliği, otelcilik ve yiyecek içecek endüstrisinde öncü yaklaşık 60 işletmenin katılımıyla gerçekleşti. Ağırlıklı olarak İnsan Kaynakları olmakla birlikte, işletmelerin çeşitli departmanlarında^ yönetici ve üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans öğrencileri, staj ve çalışma olanaklarını öğrenme ve ilk başvurularını yapma fırsatı elde ettiler. "Sektör ile Buluşma" etkinliğinin yedincisi Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü'nde gerçekleşti. Yaklaşık 60 işletmenin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, zorunlu yaz dönemi ve ileri düzey stajlarını gerçekleştirecekleri işletmelerle görüşmelerini yaptılar ve geleceğe yönelik hedefleri için deneyimli sektör temsilcilerinden fikir aldılar. Mezun olacak öğrenciler ise işe alım olanakları ve şartları konusunda görüşme fırsatı yakaladı. Otel Yöneticiliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programları öğrencilerini öncelikli olarak stajlara kabul eden ve mezunları istihdam eden sektör paydaşlarına teşekkürlerini sunan Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar konuyla ilgili şunları söyledi; "Üniversitemiz sadece ülkemizde değil, dünya çapında gençlerimizin istihdam edilmesini sağlayan bir eğitim modelini başarıyla icra ediyor. Bu başarıda araştırma odaklı görev yapan akademik kadromuzun çalışmalarının ve sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik uygulamalı eğitim vermenin katkısı çok büyük. Gerçek sektör koşullarına en yakın şekilde verilen uygulamalı eğitimler ve stajlar ile Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin sektöre hazır, deneyimli ve tam donanımlı olarak mezun olmalarını sağlıyoruz."