Oca 28, 2020 - Şub 04, 2020

Prof. Dr. H. Fatih Uğurdağ IEEE Türkiye Başkanı oldu

Prof. Dr. H. Fatih Uğurdağ, 160 ülkede 423.000'i aşkın üyesi ile yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan IEEE’nin Türkiye Başkanı seçildi. Daha önce IEEE Computer Society'nin Türkiye Başkanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Uğurdağ, bu görevi süresince yurt dışından seçkin bilim adamlarının konuşmacı olarak getirilmesi ve üniversitelerin bilgisayar/yazılım mühendisliği kulüplerinin IEEE Computer Society yelpazesine katılmasını hedefleyen çalışmalar yaptı.

Ocak ayının başında gerçekleşen seçimlerde oyların yüzde 54’ünü alarak seçilen H. Fatih Uğurdağ, iki yıl boyunca IEEE Türkiye Başkanı olarak görev yapacak. Bu süre zarfında, Prof. Dr. Uğurdağ IEEE Türkiye faaliyetlerini çeşitlendirerek artırmayı ve ülkemizde nitelikli programlama eğitiminin üniversite öncesinde başlatılması konusunda çalışmalar yürütmeyi hedefliyor.

Prof. Dr. H. Fatih Uğurdağ, görevi iki dönem üst üste başkan seçilen Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Murat Uysal’dan devraldı.