Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 02, 2020 - Mar 15, 2020

Kahire Amerikan Üniversitesi'nin UNDP ve Mısır Çevre Bakanlığı ile Uluslararası Sürdürülebilirlik Yarışması

Değerli Öğrencilerimiz, Fakülte ve Öğrenci Danışmanları,

Kahire Amerikan Üniversitesi Öğrenci Birliği sizi Sürdürülebilirlik Girişimi'ne davet ediyor.

Her yıl, Öğrenci Birliği Akademisyenler Komitesi bünyesinde yer alan SU Real Life Ekibi, farklı temalara dayalı disiplinlerarası bir yarışma düzenlemektedir. Bu sene Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Mısır Çevre Bakanlığı'nın himayesinde gerçekleşecek yarışmanın teması; Deniz Yaşamı ve Sürdürülebilirlik oldu.

Öğrencilerin kişilerarası, mesleki ve akademik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan yarışma, onlara çeşitli kültürel ve profesyonel geçmişe sahip insanlarla etkileşimde bulunmaları için bir platform sağlar ve toplumun iyileştirilmesi için işbirliği ortamını teşvik eder. Bunun yanında, öğrencilerin entelektüel merakları ve vaka çözme becerileri, sunulan sorunun büyüklüğü hakkında kapsamlı eğitimler vererek desteklenir. Planlanan kültürel programlara ek olarak, öğrencilerin Mısır'ın tarihi hakkındaki bilgilerinin zenginleşmesi amaçlanmaktadır. Bu yılki küresel yarışma ile, tüm öğrenciler birlikte çalışıp, #RedefineSustainability için bir girişimde bulunmuş olacaklardır.

Bir kısmı Kahire’de, diğeri Hurgada’da gerçekleşecek yarışmanın 9 Nisan Perşembe ile 17 Nisan Cuma arasında yapılması planlanmaktadır. Davaya önerdikleri çözümün uygulama aşamasını başlatmak ve dünyayı değiştirmeleri için onlara ilham vermek amacıyla dört kişilik takımlar halinde başvurmaları beklenen lisans öğrencileri 3000 $ 'lık büyük ödül için yarışacak. Geri kalan takımlar için de parasal ve parasal olmayan başka ödüller de olacaktır.

Son başvuru tarihi: 15 Mart

Yarışma hakkında daha fazla bilgi ve kayıt olmak için www.reallifecompetition.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.