Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 05, 2020 - Mar 12, 2020

Engelsiz Bankacılık için Hackathon

Alternatif Bank’ın ‘Engelsiz Bankacılık’ temasıyla düzenlediği Hackathon 28 – 29 Şubat tarihlerinde Özyeğin Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Yarışma kapsamında, başta engelliler olmak üzere tüm kesimlerin bankacılık hizmetine erişimini kolaylaştırmak amacıyla 36 kişiden oluşan 9 ekip proje fikirleriyle yarıştı. İlk üç takıma maddi ödül ve Alternatif Bank’ta staj imkanı, iki takıma jüri özel ödülü, diğer takımlara da teşvik ödülleri verildi. Hackathon’un birincisi Alternatif POS Cihazı projesiyle Alternatif Çözüm takımı oldu.

Hackathon’da İlk Üçe Giren Ekipler ve Projeleri

  1. Alternatif Çözüm – Alternatif POS Cihazı: Görme engelli bireyler başta olmak üzere ödeme sırasında yapılan tüm alışverişlerin daha emin ve bilinerek yapılmasını mümkün kılan POS yapısı.
  2.  Koral – Engel Türüne Göre Kişiselleştirilebilen Dijital Bankacılık Deneyimi: Herkes için her yerden her an erişilebilirlik anlayışıyla, sesli, görüntülü ve işaret dili seçenekleriyle dijital kanallar üzerinden farklı engel türlerine göre kişiselleştirilebilen erişilebilir bankacılık deneyimi sağlayan uygulama.
  3. Bolkar – Mobil Uygulama İşitsel Erişilebilirlik Arayüzü: Görme engelliler ve kas hastalarının kolaylıkla kullanabileceği, mobil bankacılık uygulamasına entegre edilerek bankacılık işlemlerinin dokunmatik hareket, işitsel bildirim ve sesle veri girme özellikleriyle gerçekleştirilmesini sağlayan arayüz.