Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 27, 2020 - Nis 15, 2020

ÖzÜ Mezunu 3D Yazıcı ile Siperli Maske Üretti

Tüm dünyayı etkisi altına alan “Koronavirüs” salgınıyla mücadele eden sağlık mensuplarına önemli bir destek de Özyeğin Üniversitesi mezunu Ahmet Alp Çakıcı’dan geldi. Makine Mühendisliği mezunumuz ve aynı zamanda Openfab Makerlab Uzmanı Çakıcı, kendi yaptığı 3 boyutlu yazıcılar ile ürettiği siperli maskeleri, ihtiyacı olan sağlık kuruluşlarına ulaştırmayı hedefliyor. Girişimciliği ve maker kültürünü desteklemek amacıyla Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan paylaşım merkezi Openfab ve Ahmet Alp Çakıcı bu süreçte birlikte çalışacak.

Sosyal medyada bir araya gelerek, "3 Boyutlu Destek" adıyla başlayan kolektif üretim hareketi ihtiyaç sahipleri ile gönüllü üreticileri bir araya getiriyor. Bu platforma destek olmak amacıyla Ahmet Alp Çakıcı ve Openfab ekibi uzmanları da 3 boyutlu yazıcıyla sağlıkçılar için koruyucu yüz siperleri üreterek salgınla mücadeleye katkıda bulunuyor.

Açık kaynakta paylaşılan baskı modeli ile ortaya çıkarılan siperli maskelerin üretimine, sağlık mensuplarından gelen talepler doğrultusunda devam edilmesi planlanıyor. Projeye destek vermek isteyen üreticiler ve ihtiyaç sahibi sağlık kuruluşları 3boyutludestek.com sitesinden daha fazla bilgiye ulaşabiliyor.