Nis 05, 2020 - Nis 19, 2020

Seismic Design Competition’da Türkiye’yi ÖzÜ temsil etti

Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencileri, Earthquake Engineering Research Institute tarafından düzenlenen Seismic Design Competition yarışmasında bu yıl Türkiye’yi temsil eden tek takım olarak yer aldı.Amerika Birleşik Devletleri’nin San Diego şehrinde düzenlenen yarışmaya İnşaat Mühendisliği öğrencilerimiz Fatmanur Şahin, Feyza Nur Şahan, Ensar Ünal, Muhammet Enes Alkış, Erhan Çekin, Yıldıray Yılmaz ve Mimarlık Bölümü öğrencilerimiz Benson Eusebio Sanga, Gökçe Tomrukçu, Gizem Avgan, Dilara Çağlayan danışman hocaları Dr. Yiğit Özçelik ve Dr. Touraj Ashrafian ile hazırlandı.

Cornell, Stanford, Oregon State gibi dünyanın en prestijli üniversiteleri ve yarışmaya daha önce de katılmış tecrübeli ekipleriyle karşı karşıya gelen Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’nin deprem gerçeğinden yola çıkarak gerçek hayatta uygulanabilir, 18 katlı ve depreme dayanıklı bir model ile yarıştı. Dayanıklılığı ve sürdürülebilirliği esas aldıkları ve “OzU Blue Sky” ismini verdikleri model, düşük maliyetle depreme dayanıklı ve uygulanabilir bir proje olarak dikkat çekti. Yarışmaya katılan pek çok ekibin model binası yıkılırken, 18 katlı OzU Blue Sky verilen deprem yüküne karşı ayakta kalmayı başardı.