Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 08, 2020 - Mayıs 20, 2020

Girişim Fabrikası – COVID-19 Hızlı Destek Çağrısı

Girişim Fabrikası – COVID-19 Hızlı Destek Çağrısı Görseli

 

COVID-19 çağrısı, Özyeğin Üniversitesi akademisyenlerinin, öğrencilerinin ve mezunlarının etki yaratma potansiyeline sahip ve somut bir ihtiyacı karşılayan yenilikçi, ölçeklenebilir teknoloji veya sosyal inovasyon odaklı projeleri geliştirmelerine finansal destek, mentorluk ve stratejik danışmanlık sağlayarak gerçekleştirmek amacıyla tasarlanmıştır.

Gündelik hayatı tüm yönleriyle etkileyen COVİD19 salgını ve etkilerine yönelik çözüm önerilerinden uygun bulunanların hızlı ve etkili bir şekilde hayata geçirmesine olanak vermek için, Girişimcilik Merkezi Destek Programı üzerinden toplam 35,000 TL finansal destek, Girişim Fabrikası Kuluçka Merkezi üzerinden mentorluk ve stratejik danışmanlık, OpenFab Atölyesi üzerinden prototipleme desteği sağlanacaktır. Geliştirilen iş fikirleri arasında teknolojik boyutu yüksek olan çözümler, çağrı sonrasında TÜBİTAK BİGG – Teknogirişim programına yönlendirilecektir. Proje önerileri sunulurken aşağıdaki temalardan birinin seçilmesi beklenmektedir.

 

Sağlık: COVİD19 salgını ile mücadelenin sağlık boyutuyla (sağlıkçılar, hastaneler, sağlık ekipmanları, hastalar vb.) ilgili çözümleri kapsamaktadır.

İşletmeler: COVİD19 salgınından etkilenen işletmelerin faaliyetlerini en verimli şekilde sürdürmelerine yönelik çözümleri kapsamaktadır.

Toplum ve Yaşam: COVİD19 salgını ile mücadele sürecinde bireylerin gündelik hayatlarına, birbirleriyle ve içinde bulundukları topluluklarla etkileşimlerine yönelik çözümleri kapsamaktadır.

Uzaktan Çalışma ve Eğitim: COVİD19 salgı ile mücadele sürecinde yeni iş yapış şekilleri, çalışma alanları, her türlü yaş aralığından kişi veya kurum için eğitimle ilgili çözümlerini kapsamaktadır.

Diğer: Yukarıdaki başlıklardan birine girmeyen ancak COVİD19 etkilerini azaltmaya yönelik diğer tüm çözüm önerilerinin kapsamaktadır.

Program Takvimi

 

Program Duyurusu: 7 Mayıs 2020, Perşembe

Son Başvuru Tarihi: 17 Mayıs 2020, Pazar
Kısa Listeye Kalan Projelerin İlan Edilmesi: 18 Mayıs 2020, Pazartesi
Seçim Sunumları: 20 – 21 Mayıs 2020, (Çarşamba – Perşembe)
Sonuçların Açıklanması: 22 Mayıs 2020, Cuma

Sıkça Sorulan Sorular