Mayıs 11, 2020 - Mayıs 25, 2020

E-Sağlık Uygulaması En İyi 7 Projeden Biri Seçildi

Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tarafından koronavirüs krizinin dünyada yol açtığı problemleri anlamak ve dayanışma içerisinde çözüm geliştirebilmek amacıyla düzenlenen Designathon for Cure’da kazanan projeler açıklandı. Tasarımcı, öğrenci, mühendis, sağlık çalışanları, ekonomist, sosyolog gibi farklı alanlardan kişilerin online ortamda bir araya gelerek hem bugüne hem de geleceğe yönelik çözümler geliştirdiği tasarım yarışmasında, Endüstri Ürünleri Tasarımı 4. Sınıf öğrencimiz Ela Ceren Diker’in de yer aldığı E-Sağlık projesi dereceye girmeyi başardı. Ela Ceren Diker’in yazılım mühendisi Oğuzhan Yılmaz ile tasarımcılar Eda Nur Bıçakçı ve Eda Kaya’yla birlikte geliştirdiği E-Sağlık adlı proje, Designathon sonucunda desteklenmeye hak kazanan yedi projeden biri oldu.

Bir mobil uygulama olan E-Sağlık, online olarak kişilere ve sağlık çalışanlarına, ruhsal ve bedensel sağlık destek hizmeti veriyor. Bireylerin bütünsel sağlıklarını, zihinsel, ruhsal ve bedensel denge ve uyumlarını koruyarak yaşamasını sağlamayı hedefliyor.

Projeye ilişkin detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: