Haz 17, 2020

Basında ÖzÜ - Özyeğin'den Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı

Artı Eğitim / Aylık Dergi

Özyeğin Üniversitesinin başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite adaylarına destek olmak ve tam burslu eğitim imkanı sunmak amacıyla başlattığı Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programının 2020 yılı başvuruları 6 Temmuz'a kadar devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından öğrencilere karşılıksız burs olanağı sağlayan programdan Yükseköğretim Kurumlan Sınavı (YKS) sıralamasında ilk 20 binde yer alan lise son sınıf öğrencileri yararlanabiliyor. İlk kez 2015 yılında uygulanmaya başlanan Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programında bugüne kadar 110 öğrenciye karşılıksız burs imkanı sağlandı. Özyeğin Üniversitesinin kuruluşundan bu yana ülkenin her köşesinden yetenekli ve başarılı gençler için erişilebilir olmaya öncelik verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk, "Girişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen, araştırmaya öncelik veren üniversitemizin olanaklarından daha çok sayıda gencin tam burslu olarak yararlanmasını amaçlıyoruz." dedi.