Tem 18, 2020

Basında ÖzÜ - AB'den 13 Türk Kuruluşuna 7.5 Milyon Euro Hibe

Dünya Gazetesi

TÜBİTAK tarafından ulusal koordinasyonu yürütülen Ufuk2020 Programı kapsamındaki projelere, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan 7,5 milyon Euro hibe aldı. Bu bütçe, bugüne kadar açıklanan bir çağrıda Türkiye'ye dönen en büyük fon miktarı oldu. TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, Ufuk2020 Programı'nın "Toplumsal Sorunlar" bileşeni altında yer alan "Akıllı, Temiz ve Entegre Ulaşım", "Güvenli, Temiz ve Verimli Enerji" alanları kapsamındaki başvurulardan, Ufuk2020 destekleri ve eğitimlerinden faydalanan 13 Türk kuruluşunun yer aldığı 6 proje, AB Komisyonu tarafından desteklendi. Söz konusu projler ise şöyle; Yeşilova Holding'in ALBATROSS, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Vestel Elektronik, Bozankaya ve TÜBİTAK'ın HELIOS Projesi, ASAŞ'ın MARBEL Projesi, IMECAR'ın SEABAT Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Özyeğin Üniversitesinin procuRE Projesi ve TÜPRAŞ'ın ortak olarak yer aldığı EBIO Projesi yer alıyor.