Tem 28, 2020

Basında ÖzÜ - Yenilikçi ve Girişimci Üniversite

Hürriyet

Araştırma temelli girişimcilik üniversitesi olarak 'topluma fayda sağlayan çalışmalar yapma hedefiyle eğitime başlayan Özyeğin Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde 2012-2017 yılları arasında ilk 10'da yer aldı. Üniversitenin BEYSAD ve TÜSİAD işbirliğiyle hazırladığı Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi Projesi ise Rekabetçi Sektörler Programı tarafından destekleniyor. Özyeğin Üniversitesi, her öğrencisinin girişimciliği bir hayat felsefesi olarak benimsemesini ve karşılaştıkları problemlere anlamlı, sürdürülebilir çözümler üretme yetkinliği kazanarak mezun olmasını hedefliyor. Üniversitenin 2020 kontenjanlannın yüzde 88.1 'i burslu. 2015'te başlatılan 'Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı' ile başanlı fakat maddi imkânlan kısıtlı öğrencilere eğitim veriliyor. ÜniAr'ın, pandemi döneminde yaptığı araştırmaya göre Özyeğin Üniversitesi, uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten beş vakıf üniversitesi arasında yer aldı.