Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 29, 2020

Basında ÖzÜ - Disiplinler Ötesi Eğitim Uluslararası Tescillendi

Sözcü

Birleşmiş Milletlerin "Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefleri" ilkesiyle eğitim verilen Özyeğin Üniversitesi, "Toplumsal Etkisi En Yüksek Türk Üniversitesi" seçildi.

Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk, "Girişimci ve yenilikçi bir araştırma üniversiteyiz. Dünya standartlarında eğitim veriyoruz" dedi.

BM'den Tescilli Başarı

Üniversiteler arasında yenilikçi ve girişimci sistemiyle öne çıkan Özyeğin Üniversitesi, dünyada üniversitelerin değerlendirildiği Londra'daki Times Higher Education (THE) sıralamasında ilk defa 2019'da sıralamaya alınan, "THE İmpact" alannda 76 ülkedeki 550 üniversite arasından dünyanın en iyi 72. üniversitesi olarak girdi.

 

Girişimci ve Yenilikçi

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk şöyle konuştu, "Akademik kadromuzu, doktorasını dünyanın en iyi üniversitelerinde yapan öğretim üyeleriden oluşturduk. Bu da bizi uluslararası standartlarda eğitime taşıdı. 'Yenilikçilik, Girişimcilik, Sürdürülebilirlik' ilkeleri ile hareket ediyoruz. Çalışmalarımızın niteliği ulusal ve uluslararası başarıyla tescilleniyor." "Öğrencilere, sorumlu yurttaş olarak topluma katılmaları ve mesleki/ kişisel gelişimleri için çok farklı imkanlar sunuluyor. Akademik, sosyal, kültürel, dönüştürücü eğitim yapımızla ülkesine ve uluslararası topluma faydalı dünya vatandaşları yetiştiriyoruz. Türkiye'nin her köşesinden yetenekti ve başarılı gençlerin dünya standartlarında eğitime ulaşabilmesini önceliğimiz olarak belirledik"

Çevreci ve Etkili

  • Öğrenci Memnuniyeti Araştırmasında 3 yıl üst üste birinci oldu.
  • Uzaktan Eğitimi En İyi i Yöneten ilk 5 vakıf üniversitesi içinde yer aldı.
  • Türkiye'nin mezunları en hızlı iş bulan üniversi oldu.
  • THE İmpact 2019 dünya sıralamasında "Toplumsal Etkisi En Yüksek Türk Üniversitesi"
  • THE Avvards Asya 2019'da Sektörel Eğitim Programıyla en iyi 8 üniversite arasına girdi.
  • Dünyada, en yeşil üniversiteleri sıralayan Greenmetric 2019'un vakıf üniversiteleri birincisi.