Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 29, 2020

Basında ÖzÜ - Özyeğin, pandemi komisyonu kurdu, eylem planı hazır

Dünya

Yeni dönem tüm hazırlıkları tamamlayan Özyeğin Üniversitesi, uzaktan eğitim için de eylem planı oluşturdu. Rektör Prof. Dr. Gençtürk, "Pandemi komisyonu kurduk" diyor.

Üniversiteler de tıpkı şirketler gibi, pandemi planlarını esnek yapılandırıyorlar. Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk de bu dönemde farklı senaryolara göre yaptıkları planları gelişmelere göre güncellediklerini belirtiyor. 2020-21 akademik yılı ve öncelikli olarak 2020 güz döneminin hazırlık çalışmalarını üç temel prensiple yürüttüklerini söylüyor Gençtürk. Diyor ki, "Bunlar temel prensiplerden biri sağlık ve güvenlik; diğeri öğrenen odaklı, dönüştürücü eğitün, araştırma ve topluma hizmet misyonumuzla paralel olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizin sürekliliği; üçünciisü de veri ve kanıta dayalı, şeffaf, katılımcı yönetişim anlayışı." Bu ana prensipler doğrultusunda mayısta üniversite bünyesinde beş farklı "İleriyi Planlama Komisyonu" kurulmuş. Bu komisyonların çalışmalarının ışığında tüm faaliyetlerin eylül itibarıyla kampüste başlayabilmesi için kapsamlı bir eylem planı oluşturduklarını ifade eden Gençtürk, eldeki planın da sürekli giincellendiğini yineliyor.

Komisyonların çalışmalarıyla kampiisteki tüm açık ve kapalı fiziki alanlar değerlendirilerek, mekanları eş zamanlı kullanabilecek kişi sayılar ı ve kullanım süreleri belirlenmiş. Her mekanda fiziksel ve sosyal mesafelendirmenin gereklilikleri doğrultusunda tanımlanan işaretlemeler yapılmış, uyulması için de ikaz afişleri, hareketli görseller yerleştirilmiş. Gençtürk, "Ayrıca havalandırma kapasitesi ve uygulanacak yöntemler için İleriyi Planlama Kampiis Hizmetleri Komisyonu, konusunda uzman akademisyenlerimizle dijital modeller oluşturdu. Bu modeller alternatif senaryolara göre eylem planına dönüştürüldü" diyor.

'Kariyer planlaması yarışında birinciyiz'

Özyeğin Üniversitesi. YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme 2019 Genel Raporu'nda "Kariyer Merkezleri tarafından en çok faaliyet gerçekleştirilen üniversiteler" sıralamasında Türkiye birincisi olarak yer alıyor. Bu durumu değerlendiren Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk, "Bu bize kişiye özel bir yaklaşımla öğrencilerin 360 derece gelişimleri konusunda ne kadar doğru adımlar attığımızı bir kez daha gösterdi" diyor. Pandemi sürecinin başından itibaren de öğrencilerin sektör deneyimi kazanabilecekleri ortamı sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Gençtürk, üniversitenin uzaktan eğitime başladığı gün itibarıyla iş dünyasıyla online seminer, mülakat simülasyonlan gibi işbirliklerini devam ettirdiklerini anlatıyor.

ONLINE KARİYER DANIŞMANLIĞI

Özyeğin Üniversitesinin yeni normalde öğrencilerine sunduğu kariyer danışmanlığı hizmetlerinin her zamankinden daha titizlikle yürütüldüğünün altını çizen Rektör Gençtürk çalışmaları şöyle özetliyor: "Uzmanlarla birlikte sunduğumuz CV Danışmanlığı, Kariyer Danışmanlığı, Mülakat Danışmanlığı, İş Arama vb. eğitimleri online ortama taşıdık. Halen öğrencilerimizin deneyimini artırabilmeleri amacıyla online/sanal mülakat simülasyonu imkanları sunuyoruz."