Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 10, 2020

Basında ÖzÜ - Startup'lara Kuluçka Desteği

Ekonomist

Fikirlerini henüz ticarileştirmemiş erken aşama girişimcilere ücretsiz ofis, mentörlük, eğitim, yatırımcı bulma, yurtdışında iş modelini tanıtma olanağı gibi birçok destek veren kuluçka merkezleri, yeni dönemde de start up'lara katkılarını sürdürecek. Türkiye'nin önde gelen 18 kuluçka merkezinin bu yıl sunacakları yeni destekleri araştırdık.

AR-GE ve Yenilik Odaklı

Özyeğin Üniversitesi'nin kuluçka merkezi olan Girişim Fabrikası 2011'deki kuruluşundan bu yana düzenlediği farklı ön kuluçka, kuluçka ve hızlandırıcı programlarıyla girişimcilere destek oluyor. AR-GE ve yenilik odaklı 200'ün üzerinde girişimciye kapsamlı eğitim, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri sağladı. Bu adaylar arasından 40'ın üzerinde girişim TÜBİTAK hibe desteğinden faydalanarak şirketleşti ve bazıları uluslararası pazara açıldı.

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Dr. İsmail Arı, Girişim Fabrikası girişimcilerinin Türkiye'nin en iyi 100 start up'ı arasında her yıl yer aldığını ifade ediyor.

Sürdürülebilir Projeler GOSB

Teknopark Kuluçka Merkezi'nde, erken aşama girişimciler kabul sürecinde birçok farklı açıdan değerlendiriliyor. Gerçekleştireceği projenin yenilikçi, sürdürülebilir ve geliştirilebilir olması koşulunun yanı sıra girişimcinin projeyi geliştirmesi için gerekli yetkinliğe sahip olması da tercih edilmesinde rol oynuyor. Kuluçka merkezi bugüne kadar 76 girişimciye ev sahipliği yaptı.

GOSB Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Tolga Bildirici, önümüzdeki dönemde de pazar analizi, satış stratejileri ve müzakere becerilerini geliştirmeye yönelik periyodik eğitimlere devam edeceklerini söylüyor. Bildirici, "Aynı zamanda start up'ların olası bir yatırımcı görüşmesi öncesinde, yatırımcı sunumlarının iyileştirilmesi amacıyla Pitching eğitimleri verilecek" diyor.