Ağu 31, 2020 - Eyl 22, 2020

2020-2021 Güz Derslerin İşleniş Yöntemi

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sağlık Bakanlığı ve YÖK tarafından ilan edilen kurallar çerçevesinde, küresel Covid-19 salgını sebebiyle 2020-2021 güz döneminde Üniversitemizde fiziksel ve sosyal mesafelendirme kuralları uygulanarak öğrenime başlanabilmesi için Üniversitemizde çalışmalar titizlikle devam etmektedir. Bu kurallara göre öğrencilerin alacakları bazı dersler online (çevrimiçi), bazı dersler ise yüz yüze yapılacak şekilde planlanmaktadır.

Akademik birimlerden alınan görüşler ve Akademik Planlama Çalışma Komisyonu önerileri ile Rektörlük tarafından yürütülen çalışmada, akademik gereklilikler ve fiziksel kaynaklarımız da göz önünde bulundurularak açılacak derslerle ilgili kararlar kademelendirilerek alınmaktadır. Yapılan değerlendirmelerin ilk kademesi olarak, İngilizce Hazırlık Programı ve lisans programlarının 1. Yarıyıl dersleri ile ilgili çalışmalar tamamlanarak karara bağlanmıştır. Açılacak diğer derslerle ilgili çalışmalar devam etmekte olup, ilerleyen günlerde alınan kararlar doğrultusunda 2020-2021 güzde açılacak ders listesi ve derslerin işleniş yöntemleri ile ilgili ek açıklamalar yapılacaktır.

• İngilizce Hazırlık Programında düzeylere göre fiziksel ve sosyal mesafelendirme kuralları aşağıdaki şekilde uygulanacaktır. Düzeylere göre ders programı en geç 2 Ekim 2020 Cuma günü ilan edilecektir.
Düzey Derslerin İşleniş Yöntemi
A2 Düzey (Başlangıç) 2 gün yüz yüze eğitim / 3 gün online eğitim
B1 Düzey (Orta) 2 gün yüz yüze eğitim / 3 gün online eğitim
B2 Düzey (İleri) 1 gün yüz yüze eğitim / 4 gün online eğitim
  • Lisans diploma programlarının 1. yarıyıllarında yer alan derslerin 2020-2021 güz dönemindeki işleniş biçimleri, program bazında aşağıda yer aldığı şekilde uygulanacaktır. Belirlenen ders işlenme yöntemine göre, uygulanacak olan ders programı en geç 25 Eylül 2020 Cuma günü ilan edilecektir.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 1. Yarıyıl dersleri için tıklayınız. Hukuk Fakültesi 1. Yarıyıl dersleri için tıklayınız.
İşletme Fakültesi 1. Yarıyıl dersleri için tıklayınız. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 1. Yarıyıl dersleri için tıklayınız.
Mühendislik Fakültesi 1. Yarıyıl dersleri için tıklayınız. Sosyal Bilimleri Fakültesi 1. Yarıyıl dersleri için tıklayınız.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 1. Yarıyıl dersleri için tıklayınız.

• 2020-2021 güz döneminde lisans düzeyinde açılacak diğer dersler ile, lisansüstü düzeyde açılacak dersler ve derslerin 2020-2021 güz dönemindeki işleniş biçimleri ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup; en geç 11 Eylül 2020 Cuma günü bilgilendirme yapılacaktır.

• 2020-2021 güz döneminde dersler tüm düzeylerde (İngilizce Hazırlık, lisans ve lisansüstü), akademik takvimde ilan edildiği üzere, 5 Ekim 2020 Pazartesi günü başlaması hedeflenmektedir. Akademik takvime göre önümüzdeki önemli tarihleri aşağıda görebilirsiniz.
Açılacak derslerin ve ders işleniş biçimlerinin ilanı En geç 11 Eylül 2020
Öğrenim ücreti ödemeleri 7 - 11 Eylül 2020
Ders programının ilanı 25 Eylül 2020 Cuma
Ön yükleme ile yapılacak ders kayıtlarının yapılması 28 - 29 Eylül 2020
Lisans ders kayıtları 30 Eylül - 2 Ekim 2020
Derslerin ilk günü 5 Ekim 2020 Pazartesi
Ders ekleme - bırakma 7 - 13 Ekim 2020

Üniversitemizde uygulanacak olan akademik modelin belirlenmesinin akabinde, yüz yüze ve online yapılacak derslerle ilgili uygulama esasları, Üniversitemizde uygulanacak fiziksel ve sosyal mesafelendirme kuralları, konaklama ve ulaşım gibi diğer operasyonel faaliyetlerle ilgili kararların da Eylül ayı içinde tüm ÖzÜ mensupları ile paylaşılması hedeflenmektedir.

Üniversitemiz tarafından yapılan bilgilendirmeleri takip etmek için ozu.edu.tr uzantılı e-posta adresinizi, web sayfamızı, resmi iç iletişim mecrası olan MyOzU’yu ve resmi kurumsal sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi önemle tavsiye eder; bu mecralar haricinde yapılan herhangi bir bilgilendirme veya iletişime itibar etmemenizi ve bu mecralar haricindeki yapılan bilgilendirmeler dolayısıyla Üniversitemizin herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını önemle hatırlatırız.

Bilgilerinize sunar, yeni akademik yılda başarılar dileriz.

Öğrenci Hizmetleri