Eyl 03, 2020

Yerel ve Kırsal Kalkınma Sertifika Programları Tamamlandı

Sürdürülebilirlik Platformu’nun düzenlediği sertifika programlarının ilki 24 – 28 Ağustos, ikincisi 31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Sertifika programlarına üniversitemiz öğretim üyelerinin yanı sıra alanlarında uzman akademisyenleri, üretici örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de eğitmen olarak katkı verdi. Kırsalda toplumsal cinsiyet eşitliğinden, gençlik ve istihdam politikalarına, ekolojik sürdürülebilirlikten, örgütlenme deneyimlerine kadar geniş bir çerçeveyi kapsayan programlar, atölye çalışmalarına ve panellere ev sahipliği yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk 7. yılını tamamlayan ve alanında tek olma özelliği taşıyan Yerel ve Kırsal Kalkınma Eğitimi Sertifika Programlarının online kapanış töreninde katılımcılarla bir araya geldi.  Küreselleşen dünyada yerelin ve kırın artan önemine vurgu yapan Gençtürk, sertifika programlarımız aracılığıyla üniversitemizin bu alanda üstlendiği akademi ile saha arasında köprü olma misyonuna önem verdiklerinin altını çizdi. İlki 2014 yılında Özyeğin Vakfı ve Özyeğin Üniversitesi iş birliği ile yapılan ve aralıksız devam eden Yerel ve Kırsal Kalkınma Eğitimi Sertifika Program’ından bugüne dek 400’ü aşkın kişi yararlandı.