Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 23, 2020 - Eki 08, 2020

ÖzÜ Oyun Sektörü ve Girişimcileri Buluşması Gerçekleşti

ÖzÜ Oyun Sektörü ve Girişimcileri Buluşması 15 Eylül’de oyun sektöründen önemli katılımcıların katkıları ile gerçekleşti. Özyeğin Üniversitesi TTO ve Girişimcilik Merkezi Direktörü Dr. İsmail Arı’nın açılış konuşması ile başlayan etkinlik oyun sektörü yatırımcıları, girişimcileri ve profesyonellerin değerli paylaşımları ile devam etti. Birbiri ardına gerçekleşen paneller ile oyun geliştirme fikri olan fakat nasıl başlayacağı ve nasıl ilerleyeceği konusunda bilgi almak isteyenler için oldukça net/bilgilendirici mesajlar paylaşıldı.

1 milyon TL’ye kadar Yatırım Yapıyoruz!

Girişimcilik ekosisteminin en yeni fonlarından WePlay Ventures ekibinden Yönetici Ortak Bora Koçyiğit ve Yatırım Direktörü Burak Yılmaz; sadece “Hyper Casual” oyunlara değil oyun dikeyindeki tüm startuplarla ilgilendiklerini belirttiler. Yatırım kararlarını etkileyen
etmenler ile birlikte erken aşamada doğru ekiplere de yatırım yapmak istediklerini paylaştılar. 

Hypercasul’da Hız çok Önemli! Bir Haftada Üç Oyun Çıkarıyoruz! Babil Studios’ta “UX Designer” olarak çalışan Alper Şişman ile Peak’te “Game Developer” olarak çalışan Murat Özçelik oyun sektörüne nasıl giriş yaptıkları anlattılar. Fikir aşamasından bir ürüne kadar bir ürünün geliştirme, test ve yayınlanma süreçlerinden detaylıca bahseden panelistler bu sektöre girmek isteyenlere küçük projeler yaparak kendilerini geliştirmelerini önerdiler. Alper Şişman: “Oyun bitirdikten sonra oyunu teste sokuyoruz; “CPR” ve “Retention” verilerine bakıyoruz. Ardından da oyunun devam edip etmeyeceğine karar veriliyor.

Oyun Etkinliği Webinar

Bir Haftada Üç Oyun Çıkarmaya çalışıyoruz.

Küçük hatalar yap, öğren bir daha yapma! Rog Studios kurucu ortakları Taylan Hersek ve Burak Eran yakın zamanda Steam’de
erken erişime açılacak VR oyunları  "Jack Walker: Ethereal"; için kısa bir demo gösterimi yaptılar. Genç insanları ekiplerinde bulundurmaya çalıştıklarını belirten Burak Eran az sayıda ekip üyelerine sahip olmalarına rağmen, herkesin her alana girdiğine dikkat çekti. “Hızlı hızlı küçük hatalar yap, öğren, bir daha yapma” felsefesine göre hareket ettiklerini söyleyen Taylan Hersek,  bu şekilde çok fazla hata yapıp çok fazla şeyin doğrusunu öğrendiklerine dikkat çekti.

Girişimcilik Merkezi'nde Tanıştık!

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi yönlendirmesi ile tanışan ÖzÜ öğrencileri Deniz İskender, Can Testere ve Lale Toprak ayrı ayrı girişimcilik deneyimlerinden ve nasıl tanıştıklarından bahsederek panele başladılar. Kısa süre içerisinde Online Basketball

Manager isimli mobil oyunlarını nasıl geliştirdiklerini, takip ettikleri metrikleri ve aldıkları geri bildirimler ile oyunlarına nasıl yön verdiklerinden de bahsettiler. Play Store’da Beta olarak yayında olan oyunlarını bu aşamaya “Sıfır TL” bütçe ile getirdiklerine dikkat çeken Can Testere; yeni versiyon ile App Store’a çıkacaklarını ve pazarlama faaliyetlerini hızlandıracaklarını belirtti.

Oyunların Yerelleştirmesi Süreçlerinde Tarihten  Kültüre Herşey Dikkate Alınıyor!

Yoozoo Games’te Lider Proje Yöneticisi olarak görev yapan Alper Küçükaslan; işletme kökenli olmasına rağmen oyun sektöründe nasıl proje yönetici olduğunu paylaştı. Bilinenin aksine oyun stüdyolarının sadece oyun tasarlama-kodlama yapmadığını oyunların dağıtım, pazarlama ve lokalizasyon süreçlerinin de çok önemli yer tuttuğunu belirtti.

Yeni oyun geliştiren “indie” geliştiricilerin “Oyunumu yayıncı firmalar ile mi yoksa kendi imkanlarımla mı yayınlamalıyım?” sorusuna bu ikilemin avantaj ve dezavantajları noktasında oldukça kapsamlı yanıtlar vererek bu noktada karar vermekte zorlanan
girişimcilere ışık tuttu.

Fikir aşamasından oyunun pazara çıkışına kadar geçen süreci de detaylı şekilde anlatan Alper Küçükaslan, oyun çıktıktan sonra hedef pazar stratejilerinde de nokta atışı tavsiyeler ile dinleyenlere yol gösterdi.

 

Pandemide bir tek E-spor Organizasyonları Durmadı!

Flank Esports kurucu ortağı  Efe Kethüda sohbete Türkiye’de ve dünyada spor sektörünün gelişiminden bahsederek  başladı. Espor sektörünün sadece oyunculara değil etrafına da farklı kariyer fırsatları sunduğunu söyleyen Efe Kethüda geçmiş startup tecrübelerini Flank Esports’a nasıl aktardıkları anlattı. E-spor sektörünün potansiyeli hakkında detaylar paylaşan Efe Kethüda, E-spor’a yapacakları yeni yatırımlar hakkında da bilgi paylaştı.

 

15 Eylül 2020 günü gerçekleştirdiğimiz webinar'ı canlı olarak takip edemeyenler, tüm panelleri Girişimcilik Merkezi kanalından izleyebilirler.