Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 05, 2020 - Eki 31, 2020

ÖzÜ Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi RINGS'e Türkiye'den Üye Olan İlk Kurum Oldu

Özyeğin Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi The International Research Association of Institutions of Advanced Gender Studies (RINGS) ağına Türkiye’den üye olan ilk kurum oldu. Halen 32 ülkeden 60’tan fazla üyesi olan RINGS 2014 yılında, İsveç’ten Karlstad, Linköping ve Örebro üniversitelerinin iş birliğine dayanan Thematic Gender StudiesEnstitüsü’nün çatısı altında kurulmuştur.

Dünyanın farklı bölgelerinden toplumsal cinsiyet ve feminist araştırmalar alanında önde gelen araştırma enstitülerini ve merkezlerini bir araya getiren RINGS’in temel amacı, üyesi olan kurumlar arasında, yüksek nitelikli ve dönüştürücü araştırmalar yürütülmesi için ulusaşırı iş birlikleri kurulmasını teşvik etmektir. RINGS toplumsal cinsiyet temelli nedenleri ve sonuçları olan toplumsal eşitsizliklerin üzerine eğilmek amacıyla disipliner ve transdisipliner toplumsal cinsiyet araştırmalarının geliştirilmesini hedeflemektedir.

Bu amaçlar doğrultusunda, RINGS üyeleri her yıl düzenlenen ve üye kurumların ev sahipliğinde gerçekleşen konferanslarda bir araya gelmektedirler. 2020 yılında Covid-19 pandemisi dolayısıyla yalnızca çevrimiçi Genel Kurul toplantısı düzenlenecek, bu etkinliğe Özyeğin Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi de üye sıfatıyla katılım sağlayacaktır.         

RINGS ağı ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

http://ringsgender.org/