Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 21, 2020 - Ara 20, 2020

DAAD & Nuffic Neso Çevrimiçi Bilgilendirme: 'Research in Netherlands and Germany'

Merhaba,

DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) tarafından Almanya'da yükseköğrenim, üniversitelere başvurularda dikkat edilmesi gerekenler, başvuru süreçleri, Almanca öğrenmenin yolları ve DAAD bursları hakkında bilgiler sunulacak olan bir dizi online seminerler gerçekleşecektir. Bu kapsamda Nuffic Neso Turkey ile DAAD kurumunun ortak etkinliği olan “Research in Netherlands & Germany", 31 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecektir.

Üç kısımdan oluşan “Research in Netherlands and Germany” etkinliğinde, doktora veya doktora sonrası seviyedeki çalışmalarını Hollanda veya Almanya’da gerçekleştirmek ve üniversitelere veya diğer araştırma kurumlarına yaptıkları başvurularda kabul alma şansını artırmak isteyen başarılı öğrenci ve araştırmacılara ulaşılması hedeflenmektedir.

İlk kısımda DAAD İstanbul Danışma Merkezi ve NESO Türkiye Bürosu tarafından her iki ülkede araştırma ortamı hakkında bilgi verilecek. İkinci kısımda ise kültür-sanat/sosyal, hukuk ve fen bilimleri alanlarında tez-proje taslağı hazırlamaya giriş niteliğinde Hollanda veya Türkiye'de daha önce akademik çalışma yürütmüş değerli hocalarla birlikte bir eğitim verilecektir. Üçüncü ve son kısımda ise burslar ve harici finansman imkanlarıyla ilgili sunumlar gerçekleşecek.

DAAD'ın gerçekleştireceği tüm etkinliklere bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.daad-turkiye.org/tr/2020/10/19/online/  

Uluslararası Ofis
Uluslararası İşbirlikleri ve Değişim Programları