Ara 08, 2020

Basında ÖzÜ - TÜSİAD Baş Ekonomistliğine Gizem Öztok Altınsaç Atandı

BT Haber

Finansal piyasalarda uzun yıllara dayanan profesyonel deneyimi olan Gizem Öztok Altınsaç 1 Aralık 2020 itibariyle TÜSİAD Baş ekonomisti olarak göreve başladı. TÜSİAD eski Baş ekonomisti Zümrüt Imamoğlu ise yurtdışında bir finansal kurumda kariyerine devam edecek. Gizem Öztok Altınsaç, 2001 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Bilkent Üniversitesi İktisat yüksek lisansına başladı ve aynı üniversitede asistanlık yaptı. Yüksek lisans derecesini Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden aldı. 2004 yılında Garanti Yatırım'da Ekonomistlik görevine başlayan Altınsaç, 2012-2016 arasında Garanti Yatırım'da Baş ekonomistlik görevini yerine getirdi. Ardından GOA danışmanlık şirketini kuran Altınsaç, çeşitli kurumlara danışmanlık hizmeti verdi. 2011 yılından bu yana, eş zamanlı olarak, Bloomberg HT'de yorumcu olarak yayın yapan Altınsaç, Sabancı Üniversitesi'nde ve Özyeğin Üniversitesi'nde dersler de veriyor.