Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 08, 2020

Basında ÖzÜ - TÜBİTAK, 2020 Bilim Ödülleri'nin Sahiplerini Açıkladı

ICT Media

Türkiye Bilimsel veTeknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2020 Bilim Ödülleri'ni kazananlar açıklandı. Bu yıl 4 bilim ödülü, 1 özel ödül ve 13 teşvik ödülü verildi.

Temel bilimler alanında Prof. Dr. Mustafa Soylak ve İsmail Türkan'ın, mühendislik bilimleri alanında ise Prof. Dr. Özgür Barış Akan ve Hilmi Volkan Demir'in ödüle layık görüldü.

Temel bilimler alanında Dr. Öğretim Üyesi Bilge Baytekin ve Ferdi Karadaş'ın, mühendislik bilimleri alanında Prof Dr. Sinem Çöleri, Hakan Usta, Doç. Dr. Mustafa Evren Erşahin ve Mustafa Serdar Önses'in, sağlık bilimleri alanında Prof Dr. Elif Çadırcı, Doç. Dr. Aydan Dağ ve Tevfik Tamer Önder'in, sosyal bilimler alanında ise Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, Doç. Dr. Emre Selçuk, Dr. Öğretim Üyesi Selim Erdem Aytaç ve Gaye Soley ise TÜBİTAK 2020 yılı Teşvik Ödülünü aldı. TÜBİTAK özel ödülü de Prof. Dr. Cengiz Sinan Özkan'a gitti.

TÜBİTAK 2020 Bilim ödüllerini kazananlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde duyurdu. Ödüle hak kazanan tüm bilim insanlarını tebrik eden Varank, aday gösteren kuruluş ve kişilere, değerlendirme sürecinde görev alan bilim insanlarına katkıları için teşekkür etü. Varank, ödül töreninin ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde aralık ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planladıkları bilgisini verdi. Bakan Varank, Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını da açıkladı. ODTÜ ilk sırada yer alırken, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesiyle İTÜ ikinciliği paylaştı. Bu üniversiteleri Sabancı, Boğaziçi, Yıldız Teknik, Koç, Gebze Teknik, Özyeğin Üniversiteleri takip etti.