Ara 18, 2020

Basında ÖzÜ - Özyeğin Üniversitesi Üst Üste 2. kez Birinci

Analiz

Üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çalışmalarını dünya çapında derecelendiren ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan GreenMetric'e ait 2020 sonuçları açıklandı. Özyeğin Üniversitesi, Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında 2019'un ardından 2020'de de birinci sırada yer alma başarısı elde etti.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk üst üste iki yıl elde edilen bu başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Özyeğin Üniversitesi olarak çevre ve toplumu ilgilendiren koularda yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda uluslararası arenada elde ettiğimiz başarılar bizleri ayrıca gururlandırıyor. Çevre, enerji, geri dönüşüm, altyapı, su kaynaklarının etkin kullanımı, atık yönetimi gibi konularda akademik ve idari kadromuzla iş birliği içerisinde çalışıyor ve sürdürülebilirlik felsefemize uygun planlamalarla ilerliyoruz. Birleşmiş Milletler'in belirlediği Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları konusunda aktif çalışmalar yürütüyor, bu konuda Türkiye ve dünyadan önemli STK'larla iş birliklerine imza atıyoruz. Kampüsümüzü planlarken de bulunduğumuz çevreye hem kültürel hem fiziksel açıdan katkıda bulunacak bir mimari esas alındı. Enerjiyi maksimum tasarrufta kullanabilmek için birçok yenilikçi sistem hayata geçirildi. Kampüsümüz içinde yer alan binalarımız, dünya çapında kabul görmüş bir derecelendirme sistemi olan LEED Sertifikası'nı 'GOLD' seviyesinde alan ilk Türk üniversitesi olma özelliğine sahip Üniversite olarak topluma ve yaşadığımız dünyaya olan sorumluluğumuzun bilinci ile şekillenen sürdürülebilirlik çalışmalarımız ile dünya çapında etkili olmaya devam edeceğiz." dedi.