Ara 18, 2020 - Ara 31, 2020

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Tüm dünyadan yaklaşık 7 milyon bilim insanının makale sayısı, yazar sırası, atıf sayısı gibi kriterlere göre değerlendirildiği En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ne üniversitemizden 7 Öğretim Üyemiz girme başarısı elde etti.

Ioannidis, Boyack ve Baas tarafından SCOPUS verileri kullanılarak yapılan çalışmada, 22 anabilim dalı ve 176 bilim dalında çalışma yürüten bilim insanları kariyerleri boyunca gösterdikleri performanslarına göre sıralandı. Özel bir endeks kullanılarak yapılan sıralama ile dünyada ilk 100.000’de veya kendi bilim dalında ilk yüzde 2’de olanların yer aldığı En Etkili Bilim İnsanları Listesi elde edildi.

İşletme Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Bülent Mengüç dünyada pazarlama bilim dalında 222 bilim insanının yer aldığı listede 132. sırada, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Murat Uysal da bilgisayar ağları ve haberleşme bilim dalında 3417 bilim insanı arasında 329. sırada yer aldı.

Listeye ayrıca Özyeğin Üniversitesi’nden:

• Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mehmet Arık, makina mühendisliği ve taşıma bilim dalında,
  • Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ethem Alpaydın, yapay zeka ve görüntü işleme bilim dalında,
  • Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Ali Cengiz Beğen ve Dr. Öğretim Üyesi Evşen Yanmaz Adam da bilgisayar ağları ve haberleşme bilim dalında girme başarısı elde etti.

2019 yılı performanslarına dayalı olarak oluşturulan ikinci bir listede Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Bülent Mengüç, Prof. Dr. Murat Uysal, Prof. Dr. Mehmet Arık, Prof. Dr. Ethem Alpaydın ve Dr. Öğretim Üyesi Evşen Yanmaz Adam’a ek olarak Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Burcu Balçık lojistik ve ulaştırma bilim dalında yer aldı.

Bu gurur verici başarıyı gösteren öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kaynak:

Ioannidis JPA, Boyack KW, Baas J (2020) Updated science-wide author databases of standardized citation indicators PLoS Biol 18(10): e3000918.