Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 29, 2020 - Şub 05, 2021

2020 - 2021 Güz İkinci Dersten Çekilme Dönemi

Sevgili Öğrenciler,

Üniversite Senatomuz 29 Aralık 2020 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantısında, küresel COVID-19 salgını sebebiyle çevrimiçi (online) öğrenime devam edilen 2020 - 2021 Güz dönemi için ikinci bir dersten çekilme dönemi tanımlanarak, öğrencilere dersten çekilme yapabilmeleri için ek süre tanınmasına karar vermiştir.

İkinci Dersten Çekilme Dönemi 30 Aralık 2020 saat 16.30’da başlayacak olup, 04 Ocak 2021 saat 15.00’da sona erecektir (hafta sonu dahildir).

Dersten Çekilme ile İlgili Kurallar:

  1. Derslerden çekilme işlemlerini Öğrenci Bilgi Sistemi (SIS)’nde “Ders Kayıtları” sayfasından yapılır.
  2. Dönemde kayıtlı olunan derslerin en fazla ikisinden çekilinebilir, ancak tümünden çekilinmez.
  3. Birinci dersten çekilme döneminde 2 adetten dersten çekilen öğrenciler, başka dersten çekilemezler. Birinci dersten çekilme döneminde 1 adet dersten çekilen öğrenciler ise, en fazla 1 dersten çekilebilirler.
  4. Çekilinen dersler, not belgelerine “W” işareti ile geçer. Bu dersler, tamamlanan krediye sayılmaz, dönem ve genel not ortalamasına katılmaz.
  5. Çekilinen ders tamamlanmamış sayılır. Bu kapsamda,
    a) Çekilinen ders eğer daha önce alınıp bir geçer not oluşmadıysa, çekilinen dersin ön koşulu olduğu ders alınamaz.
    b) Çekilinen ders eğer daha önce alınıp bir not oluşmadıysa, daha sonraki dönemlerde ilk defa alınan başka derslerle zaman çakışmalı olarak tekrar alınamaz.
  6. Yan koşulu bulunan bir dersten çekilme işleminin yapılabilmesi için yan koşul dersten de çekilinmesi gerekir.
  7. Tekrar edilen bir dersten çekilme işlemi yapılması durumunda, ders tekrar edilmemiş sayılır ve dersten daha önce alınmış olan son ders notu geçerli olur.
  8. Dersten çekilmelerde herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.
  9. Öğrenci dersten çekilme tarihleri içinde yapmış olduğu işlemleri değiştirebilir, iptal edebilir. Yapılan işlemler, yapıldığı an itibariyle öğrencinin not belgesine ve ders kayıt listelerine yansır.

Çekilinen dersler, tamamlanan kredilere katılmadığı için dönem sonunda onur / yüksek onur öğrencisi olma hedefi olan veya akademik başarı bursunu hedefleyen öğrencilerimizin, bu süreçler için belirlenen “tamamlanan kredi” koşullarına dikkat ederek planlamalarını yapmalarını öneririz.

Dönem sonunda onur / yüksek onur öğrencisi sayılmak için Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin Başarılı ve başarısız öğrenciler / 34. maddesinde belirlenen kurallar aşağıdaki şekildedir. Yönetmeliğin tamamını buradan inceleyebilirsiniz.

(2) Genel not ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve herhangi bir disiplin cezası bulunmayan öğrencilerden, ilgili dönemde NI olarak alınan dersler hariç en az 24 AKTS kredisi tamamlamış olmak NI olarak alınan dersler dahil kayıtlı olduğu tüm derslerden en az geçer not almış olmak koşuluyla dönem sonunda dönem not ortalaması (DNO) 3,00-3,49 arasında olanlar onur; 3,50 ve üstü olanlar ise yüksek onur öğrencisi sayılırlar.

Akademik başarı bursuna hak kazanmak için dönemde tamamlanması gereken kredi kuralları aşağıdaki şekildedir. Akademik başarı bursu tahsis kurallarının tamamını buradan inceleyebilirsiniz.

  • Hem güz, hem de bahar döneminde en az 24 AKTS kredilik ders tamamlamış olmak
  • Öğrenim görülen döneme göre aşağıda belirtilen krediyi tamamlamış olmak
Öğrenim Görülen Dönem Sayısı Tamamlanması Gereken En Az Kredi
2 54
3 84
4 114
5 144
6 174
7 204

Saygılarımızla,

Öğrenci Hizmetleri