Oca 28, 2021 - Şub 10, 2021

Prof. Dr. Ethem Alpaydın'ın Kitabı Türkçe Olarak Yayında

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ethem Alpaydın’ın 2016 yılında dünyanın önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology’e (MIT) ait yayınevi MIT Press tarafından yayımlanan Machine Learning – The New AI adlı kitabı Türkçeye kazandırıldı. Alanında sayılı eserlerden biri olma özelliğine sahip kitap, Yapay Öğrenme: Yeni Yapay Zekâ ismiyle Tellekt Yayınları tarafından basıldı.

Gelişen teknoloji ile birlikte yüz tanımadan şoförsüz arabalara, konuşma tanımadan otomatik çeviriye kadar yapay öğrenmenin yaşamımıza nasıl girdiğini detaylarıyla anlatan kitap, yapay zekâ, veri mahremiyeti, güvenlik ve etik gibi konularda da kapsamlı bir araştırma sunuyor.