Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 01, 2021 - Şub 09, 2021

2021 Bahar Dönemi Yurt Başvurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

2021 Bahar dönemi eğitim ve öğretim faaliyetleri online olarak gerçekleşirken, 2020 Güz döneminde olduğu gibi zaruri sebeplerle yurtta konaklamak isteyen öğrencilerimiz için pandemi nedeni ile alınan önlemler dahilinde kısıtlı sayıda kullanıma açılacak odalarımızda konaklama imkanı sunulacaktır. Bu doğrultuda, başvurular oda tipi fark etmeksizin her odada 1 kişi konaklayacak şekilde alınacak olup bahar dönemi yurt konaklaması ile ilgili detaylar aşağıda belirtilmiştir.

 Yurt Başvurusu

  • Başvurular 2021 Bahar dönemini kapsayacak şekilde tek kişi kullanımlı olarak tanımlanan odalar için 01 Şubat 2021 saat 12:00 ile 03 Şubat 2021 17:00 saatleri arasında SIS>>Yurt İşlemleri>>Yurt Başvuru Ekranı üzerinden alınacaktır.

05 Şubat 2021 tarihinde açıklanacak yerleşim sonucuna göre yerleşimi yapılan öğrencilerimiz depozito ve yurt oda ücreti ödemelerini birlikte gerçekleştirecektir.

Depozito ve yurt oda ücreti ödemeleri 05 - 07 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Oda ücreti, Yurt 1-3 tek kişilik oda tipi ücreti baz alınarak 2021 Bahar dönemi için 13.425,00 TL olarak belirlenmiştir.

 Yurt Yerleşimi

Kısıtlı sayıda açılan odalarımıza kabul önceliği, başvuru tarih ve saatine göre belirlenecektir.

Hazırlık öğrencileri 07 Şubat 2021 tarihinde sağlık prosedürüne uygun bir şekilde belgelerini ibraz ederek odalarına giriş yapabilecektir.

Lisans öğrencileri 21 Şubat 2021 tarihinde sağlık prosedürüne uygun bir şekilde belgelerini ibraz ederek odalarına giriş yapabilecektir.

Covid-19 Yurt Konaklama Kuralları

Bahar döneminde Yurt Yönergesi kuralları aynen geçerli olmakla birlikte, Covid-19 kapsamında bazı ek önlem ve kurallar da getirilmiştir. Pandeminin seyrine ve yetkili merciler tarafından alınan kararlara paralel olarak getirilen kurallarda güncelleme yapılabilecektir. Konaklama süresince geçerli olacak ek kurallar aşağıda belirtilmiştir. 

  • Konaklamaya başlamadan en geç 48 saat önce PCR testinizi yaptırarak girişiniz öncesinde saglik@ozyegin.edu.tradresine iletmeniz gerekmektedir.
  • Bahar Dönemi süresince gerçekleşecek konaklamanız sırasında da duyurulacak tarihlerde belirli aralıklarla PCR testi yapılması gerekebilir. Bu testleri yaptırmanız zorunludur.
  • Her hafta gerçekleştirilen sağlık muayenesine katılım zorunludur.
  • Yurtta konaklamalar sırasında üniversite yerleşkesinin dışına çıkılması durumunda mutlaka Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi gerekmektedir. Bu bilgi aynı zamanda Güvenlik birimi ile de paylaşılacaktır.
  • İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar gereğince; Ülke genelindeki tüm lokanta ve restaurant işletmelerinde uyulması gereken sosyal mesafe kuralları, ortak alan ve işletme masaları için de geçerlidir. 
  • Tüm kampüs için geçerli olan maske kullanımı ve sosyal mesafe koruması yurtlar bölgesi için de geçerlidir. Oda dışında tüm yurt ve kampüs bölgesinde maske takılması zorunludur.
  • Periyodik olarak yapılan oda temizliklerinde iptal talepleri kabul edilmeyecek olup bu süreçte oda temizliklerinin yapılması zorunludur.
  • Odalarda ve ortak alanlardaki tüm hijyen kurallarına uyulmalıdır. Ortak alanlarda sahipsiz görülen yiyecek, içecek, tüm araç gereç vb. eşyalar beklenmeksizin çöp olarak değerlendirilecektir.
  • Başta Yurt Yönergesi olmak üzere yürürlükte olan, ileride yürürlüğe girebilecek ve salgın tedbirleri de dahil olmak üzere her türlü mevzuata uygun hareket edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir ihtara gerek olmaksızın yurt konaklamanız iptal edilecektir. 
  • İçinde bulunulan pandemi süreci boyunca öğrencinin kişisel bilgileri çeşitli resmi kurumlarla paylaşılabilecektir.
  • Öğrencinin kampüste konakladığı süre boyunca Covid-19 virüsü ile ilgili hastalığın bulaşması veya benzeri olumsuzluklardan Özyeğin Üniversitesi sorumlu tutulamaz.

 

Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü