Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 01, 2021 - Mar 30, 2021

4. Uluslararası Kadın Sinemacılar Festivali Türkiye

4. Uluslararası Kadın Sinemacılar Festivali Türkiye programı açıklandı. Kadın Sinemacılar Derneği tarafından düzenlenen festival, bu yıl üç farklı tarihte, bir kadın yönetmen Gülten Taranç tarafından yönetiliyor. 30 ülkeden 150 filmin başvurduğu festival kapsamında 45 yerli ve 40 yabancı yapım izleyicilerle buluşacak. Festivalde yer alan 95 filmden 39 film ilk kez izleyiciye açılacak ve dünya prömiyerini yapacak.

İletişim Tasarımı öğrencimiz Filiz Süzen, festivalin tüm görsel iletişim materyallerini tasarladı. Eserleri hem ulusal hem de uluslararası basında yer alacak.

Yarışmalar ve Ödül Töreni

Ulusal resmi seçkinin festival finalistleri ve Balkanlar resmi seçkisi 26 Nisan - 5 Mayıs tarihleri ​​arasında Türkiye'den çevrimiçi olarak izlenebiliyor. Ulusal festival jürisi Dr Dilaver Bayındır, yönetmen Jale İncekol, yönetmen Sevinç Baloğlu, yönetmen Aysim Türkmen ve sinema yazarı Banu Bozdemir'dir. Balkan finalistleri Festival Kısa Film Koordinatörü Doç. Ödül töreni 25-30 Haziran tarihleri ​​arasında Seferihisar / Türkiye'de yapılacaktır. Festival, bu yılki teması "süper kahramanlık" ve "# dahagerçekthanlife!" Sloganıyla bu kadar geniş bir gösterim programı ve çok çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Tüm haberler ve etkinlikler için 4. Uluslararası Kadın Filmciler Festivali Türkiye'nin web sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.