Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 05, 2021

Basında ÖzÜ - 100 Şirketin Üst Yönetim Kademesinde Kadının Yükselişi

In Business

DAHA EŞİT BİR DÜNYAYA İHTİYACIMIZ VAR. BU KESİN. EN BAŞTA DA CİNSİYET EŞİTLİĞİNE. KENDİNİ BU EŞİT DÜNYAYA HAZIRLAYANLAR GELECEĞİN KAZANANI. 100'ÜN ÜZERİNDE ŞİRKETİN KATILDIĞI ARAŞTIRMAMIZ, GELECEĞİN KAZANANLARINI ORTAYA KOYAR NİTELİKTE. 600 BİNİ AŞKIN ÇALIŞANI (YÜZDE 40,84'Ü KADIN) KAPSAYAN 'İŞ'TE KADINNIN YÜKSELİŞİ ARAŞTIRMAMIZA GÖRE, CİNSİYET EŞİTLİLİĞİNDE HALA ALMAMIZ GEREKEN ÖNEMLİ BİR MESAFE VAR. ANCAK KADINLARIN YÖNETİM KADEMELERİNDEKİ (YÖNETİM KURULU DAHİL) YÜKSELİŞİ UMUT VERİCİ. 

Murat Özyeğin - FİBA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
YÖNETİMDE YÜZDE 55 KADIN

Toplumsal cinsiyet eşitliği, FİBA Grubu'nun kuruluşundan itibaren temel ilkelerinden biri ve bu ülkeyi kurumsal kültürümüzün doğal bir parçası haline getirmeye yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bir yandan kadınların çalışma hayatına katılımını desteklerken kadınların yöneticilik düzeyindeki varlıklarını artırmaya da büyük önem veriyoruz. Bugün yüzde 60'a yakın kadın çalışan ve yüzde 55'e yakın kadın yönetici oranıyla listelerde ilk sıralarda yer almaktan gurur duyuyoruz. Biz bu oranlara herhangi bir kota, sayı uygulaması yapmadan ulaştık. Bu durum, cam tavanlar kaldırıldığında kadın çalışanların birikim ve deneyimleriyle hak ettikleri noktaya kendilerinden gelebildiklerini gösteren çok güzel bir örnek.

İş dünyasına erkeklerle eşit oranda başlayan kadınların yönetim kademelerine gelme oranları, tüm dünyada olduğu gibi bizde de ciddi derecede düşüyor. İş yaşam dengesinin yanı sıra ev içi sorumluluklar ve çocuk bakımı da kadınlar üzerinde toplumsal cinsiyet rolleri açısından bir baskı oluşturuyor. Bu baskı altında kadınlar işini bırakmak durumunda kalabiliyor. Şirketlerin kadın çalışanlarını tabandan itibaren desteklemesi hem tepe yöneticisi olma yolunda ilerlemelerini hem de cam tavanlarını kırmalarını sağlıyor. FİBA Grubu olarak aynı zamanda Yönetim Kurulunda Kadın Derneği'nin kurucu üyelerinden biriyiz. Yönetim kurullarında kadın temsilinin artmasının çok daha yüksek ekonomik değer yarattığının bilincindeyiz. Bu yüzden de her yeni dönemde bir grup kadın çalışanımızı derneğin çok kapsamlı mentorluk ve eğitim programlarına yönlendiriyor, yönetim kurullarına hazırlıyoruz.