Mar 08, 2021

• Umut Vaat Eden Genç Kadın Ödülü: Esra Serbes
  • Kadın Dostu Şirket Ödülü: Tekfen
  • Kadının Hayatına Değer Katan Proje Ödülü: Ebru zdemir
  • Teknoloji ile Kadınlar için Fark Yaratan Şirket Ödülü: Filiz Yavuz Diren/ PM-Sabancı
  • Pandemi ve Kadın Özel Ödülü: Ece Börü
  • Jüri Özel Ödülü: Murat Özyeğin
  • Kadının Dostu STK Ödülü: Rıfat Hisarcıklıoğlu
  • Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite Ödülleri: Atılım Üniversitesi Özyeğin Üniversitesi-Kadir Has Üniversitesi

Jüri Özel Ödül
Murat Özyeğin/Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Danışma Kurulu Başkanı

Gezegenimizin ve ekonomilerimizin son dönemde giderek artan zorluklarla başa çıkmasının tek yolu toplumda herkesin temsilinin ve tüm yeteneklerinin kullanılmasına ihtiyaç olduğunun gerçeği ... Eşitlik olgusunu toplumun her kademesine yerleştirmek ve bunu kısa sürede gerçekleştirmek için kurumları güçlendirmeye, her seviyeden başlamamz gerekiyor. Hem FİBA grubunda hem de danışmanlığını yürüttüğümüz Yönetim Kurulu'nda Kadın Derneği olarak kadınların ekonomimizin en üst seviyesinde daha fazla yer alması için çalışıyoruz. Ben bu kadar kıymetli kadın arasında ödül alan bir erkek olarak hakikaten çok gururlu ve mutluyum.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine katkı sunan üniversiteler

Törende "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katkı Sunan Üniversiteler Ödülleri"ni Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı - UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü Sahibi Prof. Dr. Bertil Emrah Oder sundu. Oder törende, yaptığı konuşmada, "Ödülümüze hem Türkiye'den hem de KKTC'den çok değerli başvurular oldu.Başvuruları bir komite aracılığı ile değerlendirdik. Komitede yer almayı kabul eden Prof. Dr. Yıldız Ecevit, Prof. Dr. Gülriz Uygur'a da teşekkür ediyorum. Nihayetinde komitemizin yaptığı bu zorlu değerlendirme süreci sonucunda 3 ayrı üniversitemiz farklı etkinlikler, programlar, projeler katkılar ve kamusal etki doğuran çalışmaları ile öne çıktılar" diye konuştu.

İkincilik Ödülü
Özyeğin Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı Nurseli Yeşim Sünbüloğlu - Özyeğin Üniversitesi Cinsiyet Eşitliği Uzmanı

Üniversitemiz Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi'nin, AB PLOTINA Projesi kapsamında yürüttüğü işe alım, kariyer planlaması, yönetici organlarda ve idari birimlerde toplumsal cinsiyet eşitliği, karar alıcılar arasında ve kurumsal politikalar belgelerinde toplumsal cinsiyet duyarlılığı, iş-kişisel yaşam dengesi entegrasyonunu içeren Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı sayesinde ödüle layık görüldü.