Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 09, 2021

Basında ÖzÜ - Türkiye'yi Geleceğe Taşıyacak 71 Müthiş Kadının Örnek Başarı Öyküsü

Para Dergisi

Su dolum istasyon ağı SUPLASH: Kurucu Yağmur Aydın. Şehir içinde topluma açık alanlarda kullanıma uygun su dolum istasyonu ağı oluşturarak kullanıcılarına hiç atık üretmeden mataralarını tekrar doldurabilecekleri içme suyuna erişim imkanı sağlıyor. Böylelikle özellikle dış mekanlarda içilebilir suya erişim problemini ve sağlığımızı tehdit eden mikroplastikler gibi sorunları gidermeyi amaçlıyor. Girişim, üzyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası'nın Covid-19 Hızlı Destek Çağrısı kapsamında aldığı desteklerle ürün geliştirme aşamasını tamamlamak üzere. 

Dünyanın ilk kolajen cipsi GURU SAĞLIKLI GIDA: Kurucu Dr. Aslı Zuluğ. , Bir gıda inovasyon şirketi olan olan Guru, dünyanın ilk doğal protein ve kolajen cipsi olan Pacha'yı üretti. Pacha yüzde 64 protein ve yüzde 40 kolajen ile dünyada alanında tek ve patentli bir ürün. Firmanın yolculuğu Özyeğin Üniversitesi desteği ile başladı. Ardından Ingiltere-Royal Academy of Engineering tarafından yenilikçiliğin liderleri programına kabul edildi. Teknofest kapsamında Take-off İstanbul girişim yarışmasında en iyi 15 Türk girişimi arasına da girerek Silikon Vadisi'ne gönderildi.

Rota optimizasyonu ile randevulu teslimat OPTİYOL: Kurucu Dr. Tuba Yılmaz Gözbaşı. E-ticaretin dünya çapında büyüklüğü 2020'de 3.5 trilyon doları aştı. E-ticaretin artmasıyla tüketiciler doğrudan, hızlı, ücretsiz ve randevulu teslimatlar talep ediyor ve firmalar da rekabetçi kalmak için tüketicilerine kaliteli hizmeti az maliyetle sunmak istiyor. Optiyol, geliştirdiği rota optimizasyonu ve mobil takip çözümüyle, kullanıcılarının yüzde 15-25 yakıttan, yüzde 5-10 filodan tasarruf etmelerini ve zamanında teslimat ile sektörde büyümenin daha emin adımlarla gerçekleşmesini sağlıyor.