Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 08, 2021

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması amacıyla tüm dünyada kutlanan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk bir dizi etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

ÖzÜ Business Club tarafından 8 Mart’ta düzenlenen “Women in Business Summit” etkinliğinin açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Esra Gençtürk, tüm Türkiye’den üniversite öğrencilerine seslendi. Çevrim içi düzenlenen etkinlikte Prof. Dr. Gençtürk’ün ardından, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Dönem Başkanı Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu, Danone Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi İş Destek Birimi İnsan Kaynakları Direktörü Begüm Nalcı, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Girişimci Dr. Aslı Zuluğ ile INNOSES CCO ve Kurucu Ortağı Simay Akar da Kadınlar Günü’ne dair konuşmalarını gerçekleştirdi.

9 Mart’ta düzenlenen bir diğer etkinlikte ise Özyeğin Üniversitesi ve Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi’nin İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ile ortak düzenlediği panele katılan Prof. Dr. Esra Gençtürk, İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson ile birlikte bu etkinliğin de açış konuşmasını yaptı.

“Cinsiyet Eşitsizliğine Erkeklerin Müdahalesi: Neler Yapılabilir?” başlıklı panelde Türkiye’de erkeklerin cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve şiddetin önlenmesi mücadelesine katılımlarını odağına alan çalışmalar üzerine konuşuldu. Panelde öncelikle Şiddetsiz Erkeklik Atölyeleri proje ekibinin hazırladığı el kitabı ele alınırken, AÇEV, ve HeForShe yetkilileri ile UNDP Türkiye İyi Niyet Elçisi Mert Fırat kendi yürüttükleri çalışmalardan bahsetti.

Etkinliklerin yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Özyeğin Üniversitesi Toplumsal Çatı Kulübü tarafından Kadınlar Günü için özel olarak hazırlanan video çalışmasında da yer aldı ve bu güne özel mesajını yayınladı.

“Women in Business Summit” etkinliğinin videosuna https://bit.ly/3emkD7v bağlantısından, Toplumsal Çatı Kulübü’nün Instagram sayfasında yayınladığı videoya ise https://www.instagram.com/p/CMIBeDCgvxr/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.