Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 13, 2021 - Mar 31, 2021

Özyeğin Üniversitesi, THE Emerging Economies 2021 sıralamasında Türkiye'deki en iyi beş vakıf üniversitesinden biri oldu

2021 sıralamasında aynı zamanda en genç Türk üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi, atıf bazında ölçülen araştırma etkisi açısından da tüm Türk üniversiteleri arasında üçüncü sırada yer aldı.

Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), Emerging Economies (Gelişen Ekonomiler) En İyi Üniversiteler sıralaması 2021 sonuçlarını açıkladı. Özyeğin Üniversitesi, ilk 250'deki 11 Türk üniversitesinden biri olmaya hak kazanırken, aynı zamanda Türkiye'deki en iyi beş vakıf üniversitesinden biri oldu. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi, bu yılki sıralamada en genç Türk üniversitesi unvanını alırken, atıf bazında ölçülen araştırma etkisi açısından da tüm Türk üniversiteleri arasında üçüncü sıraya yerleşti.

Times Higher Education Emerging Economies sıralamasına bu yıl 48 farklı bölgeden 606 üniversite dâhil oldu. THE Emerging Economies, Financial Times Stock Exchange (FTSE – Londra Menkul Kıymetler Borsası) endeksine göre “Gelişmiş Yükselen Ülkeler (Advanced Emerging)”, “İkincil Yükselen Ülkeler (Secondary Emerging)” ve “Sınırdaki Ülkeler (Frontier)” kategorilerindeki bölgelerde yer alan üniversiteler değerlendirmeye alınarak hazırlandı ve sıralandı.

THE, bu ülkelerdeki üniversiteleri Eğitim (Teaching), Araştırma (Research), Atıf (Citations), Uluslararası Görünüm (International Outlook), Endüstri Gelirleri(Industry Incomegibi beş ana başlıktan oluşan bir metodoloji ile değerlendirdi.

THE Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler sıralaması hakkında daha fazla bilgiye ve sıralamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.