Mar 20, 2021

Basında ÖzÜ - Özyeğin Üniversitesi Tasarımına İki Ödül

Milliyet

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Projesi'ne Amerika ve Avrupa'dan iki ödül geldi.

BG Mimarlık ve tasarım ortakları ABD'li mimar Roger Klein'in kurduğu ARK-itecture firmaları, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Projesi ile 1956'dan bu yana Amerika'da mimarlar ve endüstri ortaklarını bir araya getiren Amerikan Tescilli Mimarlar Derneği'nin (SARA) düzenlediği uluslararası SARA
NY Design Awards 2020'de Onur Ödülü'nün sahibi oldu.

Güneydoğu Avrupa bölgesinin yaratıcılık ve iş potansiyelini öne çıkarmayı amaçlayan BigSEE'den de "Mimarlık Ödülü" ile dönen proje, 2020 Arkitera Mimarlık Yıllığı'nda yer almasının ardından, dünyanın en çok ziyaret edilen mimarlık sitesi Archdaily'de gerçekleşen 2020 Yılın Binası seçkisinde de "Eğitim Yapılan" kategorisine aday oldu.