Nis 17, 2021

Basında ÖzÜ - Bilimin Işığında Sağlıklı Gıda

Dünya

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aslı Zuluğ'un kurucusu olduğu ve sağlıklı beslenme alanındaki ürünleriyle tanınan Guru Sağlıklı Gıda, ilk yatırım turunda 2,5 milyon dolar değerleme ile yatırım almayı başardı. Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası desteği ile kurulan şirket, Türkiye'nin ilk doğal kolajen ve protein cipsi Pacha markasının da üreticisi. "Bilimin ışığında sağlıklı gıda" vizyonuyla kurulan Guru Sağlıklı Gıda, patentli ürünleriyle geçmiş ile gelecek, lokal ile global arasında bir gıda ve kültür köprüsü kurmayı amaçlıyor. Girişim, TÜBİTAK ve Royal Academy tarafından da destekleniyor. Guru Sağlıklı Gıda'nm ilk yatırımcıları ise Galata Business Angels'dan Umur Özal, Arya Kadın Yatırım Platformu'ndan Işılay Ilgın Ceylanlı ve Rıza Kadılar ile bireysel melek yatırımcılar Bedia Erden, Mehmet Uslu, Murat Tortopoğlu ve Mustafa Ülker oldu. Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Guru Sağlıklı Gıda Kurucusu Dr. Aslı Zuluğ, bu yatırım ile büyümenin hızlanacağını söylüyor. Zuluğ, "Sağlık veren gıdaların aynı zamanda lezzetli de olabileceğini savunan bir şirket olarak, yeni ürünlerimizi tüketicilerimizle buluşturmak için gün sayıyoruz" diyor. Guru Sağlıklı Gıda'mn 2021-2022 yılları için yol haritasında başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere yurtdışı pazarlara açılma ve bu amaçlaüretim kapasitesinin artırılması ile yeni ürünlerin geliştirilmesi yer alıyor.

Akademik bilginin toplumsal faydaya dönüşmesini sağlamak

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin kuruluşu Kasım 2012 tarihine uzanıyor. Akademik araştırmalara büyük önem vermenin yanı sıra, üniversite sanayi işbirliği, fikri mülkiyet hakları, teknolojinin ticarileştirilmesi, teknoloji tabanlı girişimler ve startup'lar kurmayı hedef edinen Özyeğin Üniversitesi, 2013 yılında TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Programı'ndan destek alan ilk 10 üniversiteden biri oldu. Teknoloji Transfer Ofisi'nin vizyonu; "her araştırmacıyı bir proj eciye, her projeciyi bir girişimciye dönüştürerek akademik bilginin toplumsal faydaya dönüşmesini sağlamak" olarak tanımlanıyor.