Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 06, 2021 - Mayıs 08, 2021

Dünya SKAL Günü, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzun düzenlediği etkinlikle kutlandı

Dünya turizm profesyonellerini aynı çatı altında toplayan sivil toplum kuruluşu SKAL International ve Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte Otel Yöneticiliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri öğrencilerimiz sektör duayenleriyle bir araya geldi. “28 Nisan Dünya SKAL Günü” kapsamındaki etkinliğin açılış konuşmasını ise Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk gerçekleştirdi.  SKAL International Kıdemli Dünya Başkan Yardımcısı Burçin Türkkan’ın ‘Changes in Talent Needs in the Hospitality Globally-Current Updates After Covid-19 Pandemic’ başlıklı sunum yaptığı etkinliğe ayrıca SKAL International Dünya Başkanı William Rheaume da katıldı.

Açılış konuşmasına etkinliğe katılan tüm davetlilere, öğrencilerimize, konuşmacılara ve SKAL üyelerine teşekkür ederek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Özyeğin Üniversitesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz hakkında paylaşımlarda bulundu. Genç bir üniversite olarak yenilikçi ve sektörel dinamikleri entegre eden bir eğitim modelini benimsediğimizin altını çizen Prof. Dr. Gençtürk, “Programlarımız dünya standartlarında eğitim sunarken, öğrencilerimizin kişisel, sosyal ve profesyonel gelişimlerini de farklı ve özgün imkânlar sunarak önceliklendiriyor. Yalnızca var olan yapıya uyum sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda sektörlerin geleceğini şekillendiren öncü uygulamalara da imza atıyoruz” dedi. Hem Otel Yöneticiliği hem de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programımızın kendi alanlarında örnek alınan programlar konumunda olmasından duyduğu mutluluğu belirten Prof. Dr. Gençtürk, bu yolculuğun farklı aşamalarında kendilerine eşlik eden SKAL International’a teşekkür etti ve koşullar izin verdiğinde benzer bir etkinliğin kampüsümüzde yapılması temennisini de dile getirdi.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Tekin Ertan tarafından ‘HMAN 435 Otelcilik Seminerleri’ bünyesinde verilen seminer dersi ile birleştirilen etkinliğe ayrıca SKAL International 2009 yılı Dünya Başkanı Hülya Aslantaş, Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Savaş Çolakoğlu, 2014-2015 yıllarında da SKAL International Dünya Başkanlığı görevlerini yürüten Salih Çene de katıldı.