Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 20, 2021

AACCP (Architecture Archaeology and Contemporary City Planning) Sempozyumunun 8.oturumuna Özyeğin Üniversitesi ev sahipliği yaptı

Kurulduğu 2014 yılından beri dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleştirilen AACCP (Architecture Archaeology and Contemporary City Planning) sempozyumunun 8.’si çevrim içi olarak Özyeğin Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi HE Massimo Gaiani ve Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Ünlü ile birlikte açılış konuşmasını yaptıkları sempozyum 26 Nisan-2 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk konuşmasında Avrupa standartlarında, genç, araştırmacı, multidisipliner ve disiplinler ötesi bir vizyona sahip olan Özyeğin Üniversitesi’nin uluslararası bağlantılara, büyük etkileşimlere fayda sağlayacak olan sempozyumun bu yıl ilk kez verilecek olan ve daha sonraki yıllarda da gelenekselleşecek Prix de Istanbul ödülü için de ayrıca heyecan duyuyor olduğunu belirtti.  İtalya’nın Ankara Büyükelçisi HE Massimo Gaiani de İtalya-Türkiye akademik iş birliklerinin uzun süredir farklı platformlarda devam ediyor olmasının her iki ülke açısından gurur verici olduğunu kaydetti.

Mimari, arkeoloji, şehir planlaması gibi farklı alanlardan gelen bilim insanlarının arasındaki teması ve etkileşimi artırmak için gerçekleştirilen sempozyumun bu seneki bir özelliği de ilk defa ödül verilecek olması. Prix de Istanbul ismiyle Özyeğin Üniversitesi tarafından verilecek olan “En İyi Makale Ödülü” değerli jüri üyelerinin katılımlarıyla Temmuz 2021’de takdim edilecek.

Daha önceki çeşitli AACCP oturumlarına katılan Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Hocaları Dr. Alessandro Camiz ve Dr. Zeynep Ceylanlı’nın rehberliğinde yürütülen sempozyum, bu yıl pandemi sebebiyle ilk kez çevrim içi olarak gerçekleşti.

https://aaccp2021.wordpress.com/