Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 07, 2022 - Ara 06, 2022

Dumansız Bölgeler

Değerli Özyeğin Üniversitesi Mensupları, 

 

Kampüsümüzde, özellikle bina girişlerinde sigara içildiğini üzülerek gözlemlemekteyiz. Üçüncü nesil bir üniversiteye yakışır şekilde, yasak koymaktan çok sigara içilmesinin rahatsızlık yaratacağı alanlara alternatif olarak sigara içilebilir alanlar oluşturulma yolu tercih edilmiştir. Öğrencilerimiz ve personellerimizden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda planlamalarımız sürdürülmüş, tüm paydaşların temsil edildiği yetkili danışma ve yönetim kurullarında görüşülerek, konu hakkında iyileştirmeler yapılmıştır.   

Bütün bu ortak çalışmalar sonrasında alternatif sigara içme yerleri belirlenmiş, söndürmatik isimli kırmızı sigara çöp kutuları ilgili alanlara konulmuştur. Sigara içenlerden,  bina girişleri ve AB2 ile ScOLa arasındaki geçiş yolu yerine, belirlenen tanımlı alternatif alanlarda sigara içmeleri beklenmektedir.

Sigara içen/içmeyen tüm üniversite mensupları ve paydaşlarımızın, dumansız bölge işaretli bina giriş-çıkış ve geçiş bölgelerinde sigara içenlere, belirtilen alternatif alanlarda sigara içmeleri yönünde hatırlatma yapmalarının, bu uygulamanın daha iyi sonuç vermesine katkı sağlayacağına inanmaktayız.   

Yale, Harvard, Stanford, Oregon State, University of Southern California vb. köklü ve yenilikçi tanınmış üniversitelerde uygulandığı gibi, özellikle bina girişlerinde oluşan sigara dumanından rahatsız olunmasını önlemeye yönelik bu projeye, güvenli yaşam ve çevreci bir bakışla saygı gösterilmesini ve desteklenmesini önemle rica ederiz.

 

Saygılarımızla,

HSE Departmanı