Eyl 20, 2021 - Eyl 26, 2021

Türkçe Program Öğrencileri için Çevrimiçi ENG 103-104 Muafiyet Sınavı

Sevgili Türkçe Program Öğrencilerimiz,

Türkçe programlarda öğrenim gören öğrencilere, ENG 103 İngilizce I ve ENG 104 İngilizce II derslerinden muaf olabilmeleri için 29 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 18:40’da“Muafiyet Sınavı” düzenlenecektir.

SINAVA HANGİ ÖĞRENCİLER BAŞVURABİLİR?

• ENG103 ve ENG104 derslerini almakla yükümlü olup henüz dersi almamış öğrenciler
  • Önceki dönemlerde ENG103 ve/veya ENG104 derslerini almış ancak başarısız olmuş öğrenciler

Aşağıdaki durumlardan birini sağlayan öğrenciler düzenlenecek olan muafiyet sınavına giremezler:

1. 2021-22 Akademik yılında üniversitemizde eğitimine başlayacak olan placement seviye belirleme sınavına katılmış olan öğrenciler (B1 ve B2 düzey belirlenmiş öğrenciler bu derslerden muaftır)
  2. Daha önceki dönem/dönemlerde bu dersleri alarak başarılı olan öğrenciler
  3. TRACE sınavından başarılı olanlar(muaftır)
  4. Üniversitenin kabul ettiği TRACE düzeyindeki uluslararası sınavlardan geçerli puanı alanlar (muaftır)
  5. İsteğe bağlı hazırlık programı okuyup orta öncesi/A2 seviyeyi başarılı olarak bitirenler (muaftır)
  6. Son üç yılını yurtdışında İngilizce konuşulan ya da ana/resmi dili İngilizce olan bir ülkede okuyan veya o ülkenin vatandaşı olarak o ülkede eğitim görenler (muaftır)

SINAV BAŞVURUSU

Muafiyet sınavına katılmak için aşağıdaki linkte yer alan başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. 26 Eylül Pazar başvuru için son gündür. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru yapmayan öğrenciler sınava erişim sağlayamayacaklardır.

Başvuru formunda:

• Sisteme kayıtlı olan isim ve soyadınızı eksiksiz şekilde yazmanızı,
  • Öğrenci numaranızı sistemdeki şekilde başında “S” bulunarak belirtmenizi,
  • Ozu.edu.tr uzantılı mail adresinizle başvurmanızı (kişisel mail adresi ile başvuru kabul edilmeyecektir) rica ederiz.

Başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER

Sınav; dil bilgisi, kelime, okuma ve dinleme üzerine odaklanan çoktan seçmeli 65 sorudan oluşmaktadır. Sınav bir saat sürecektir ve LMS’te Zoom üzerinden yapılacaktır. Sınav yönergeleri, 28 Eylül 2021 itibarıyla sınavın düzenleneceği LMS sayfasında da yer alacaktır. Sınavdan önce bu yönergeleri dikkatli bir şekilde okumanız ve gerekli hazırlıkları yapmanız gerekmektedir.

SINAVDA TEKNİK PROBLEMLE KARŞILAŞMAMAK İÇİN

Sınav öncesinde Zoom programını bilgisayarınıza indirdiğinizden, bilgisayarınızın donanımlarının (mikrofon, hoparlör vs.) çalıştığından emin olunuz.

MUAFİYET İŞLEMLERİ

Sınav sonucunuza göre ENG 103 veya ENG 104 derslerinin birinden ya da her ikisinden muaf olabilirsiniz. Bu değerlendirme sınav puanınıza göre Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılmaktadır. Muafiyet alan öğrenciler, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Öğrenci Hizmetleri’ne bildirilir.

Muafiyet İşlemleri, Öğrenci Hizmetleri tarafından yapılmaktadır. Muaf olduğunuz ders/dersleriniz not belgenizde (transcript) EW notu (muafiyet sınavı/Waiver with Examination) ile sınava girilen döneme işlenir ve derslerin kredileri ders ekleme-bırakma döneminde verilir. Muafiyet alamayan öğrenciler bu dersi/dersleri almakla yükümlüdürler.

Sınava katılacak tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.