Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 24, 2017

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerimizden IEEExtreme Programlama yarışmasında gurur verici bir başarı

Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı öğrencilerimiz Arjen Kılıç, Cihan Eran, Emir Arditi IEEExtreme Programlama Yarışması'nda Türkiye'den katılan üniversiteler arasında 4. sırada yer alarak önemli bir başarı kazandı.

İnsanlığın yararı için teknolojik gelişmeleri destekleyen, 400 binin üzerinde üyesi olan, dünyanın en büyük mesleki kuruluşlarından Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün (IEEE - Institute of Electrical and Electronics Engineers) düzenlediği IEEEXtreme yarışmasına dünyadan toplam 3.350, Türkiye’den ise 69 takım katıldı.

Programlamanın tüm sektörlere ve hatta hayatımızın her alanına girdiği günümüz dünyasında, IEEExtreme, uluslararası progralamam yarışmaları arasında en önemli etkinlikler arasında yer alıyor. Programlama öğretmek, ölçeklenebilir öğretim araçlarına ihtiyaç duyduğu gibi, otomatik notlamaya da ihtiyaç duymaktadır. IEEExtreme, bu bağlamda, lider bir etkinlik olup aynı anda ve saniyeler içinde 10 bin öğrencinin programlama çözümlerini notlayabilmektedir.

Bu yıl 11.’si düzenlenen prestijli etkinliğe, üçer öğrenciden oluşan takımlar halinde 10 binin üzerinde lisans ve lisansüstü öğrencisi katılarak 24 saat mücadele etti. Özyeğin Üniversitesi olarak, ilk kez yer aldığımız yarışmada, öğrencilerimiz dünya sıralamasında 273. olarak uluslararası bir başarı gösterdi. Bu yıl, uluslararası seviyede ilk üçte EPFL (İsviçre), UESTC (Çin), ve Gatech (ABD) üniversiteleri yer aldı.

Detaylı bilgi için:
https://www.ieee.org/membership_services/membership/students/competitions/xtreme/index.html
http://ieeextreme.org/