Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 13, 2021

Basında ÖzÜ - Genç Girişimci ToplaGel, Türkiye'yi Temsil Edecek

Dünya

ToplaGel'in kurucuları olan Gürgür ile Beşli; mentörlerin katkıları ile fikirlerini gerçeğe dönüştürmenin yanında uluslararası bir eğitim programına da dahil olacak. Red Bull Basement Dünya Finali 13-15 Aralık tarihleri arasında Feriye'de yapılacak.

RED BULL BASEMENT FİNALİ İSTANBUL'DA

Genç girişim ToplaGel, Türkiye'yi temsil edecek

Teknolojiyle ilgilenen girişimcileri destekleyen ve üniversite öğrencilerine kampüs hayatım değiştirecek projelerini geliştirmeleri için fırsat tanıyan Red Bull Basement programına Türkiye'den yapılan 300 başvuru değerlendirildi. Program sonunda seçilen ToplaGel isimli girişimin kurucusu olan Özyeğin Üniversitesi öğrencisi Elif Bilge Gürgür ile Koç Üniversitesi öğrencisi Eylül Nisa Beşli, girişimlerini uluslararası arenada geliştirme hakkı kazandı.

Dünya çapında 44 ülkeden 4 bin 41 başvuru arasından seçilen ülke finalistleri birer birer açıklanıyor. Türkiye'yi temsil edecek olan ToplaGel'in kurucuları, Özyeğin Üniversitesi öğrencisi Elif Bilge Gürgür ile Koç Üniversitesi öğrencisi Eylül Nisa Beşli, projelerini 'geri dönüşümü hızlandıran ve ödül sistemi ile teşvik eden bir platform' olarak özetliyor.

Geri dönüşümü ödüllendiriyor

Dünyanın ekolojik dengesini korumak için her geçen gün önemi artan geri dönüşümü ele alan ToplaGel platformunda, kapıya servis modeli ile geri dönüşümü hızlandırmak ve ödül sistemi ile devamlılığını teşvik etmek hedefleniyor. Dijital platformda, atıklarını geri dönüştürmek isteyen bireylerin zaman ve ulaşım sorunlarını ortadan kaldırmak için, randevu sistemiyle evlerinden atıkların alınarak dağıtımı gerçekleştiriliyor. Atık toplayan kişilerin istihdamına da katkı koyan bu sistemde ayrıca hizmeti evlerinden alan kişilere kazandıkları puan çerçevesinde çeşitli ödüller de sunuluyor. Ödüllerin arasında market kuponları, sinema biletleri, kedi/köpek maması gibi bireylerin tercihlerine yönelik seçenekler bulunan sistem sayesinde atıkların sürdürülebilir bir şekilde doğru yere ulaşması sağlanıyor.

Programda başarılı olan ve girişimi desteklenen ToplaGel'in kurucularından Gürgür, "Ortaya koyduğumuz projeyi en iyi anlayan ve bize inanan Red Bull Basement ile bir araya gelmenin ve desteğini almanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Beşli ise, "Hem dünyanın geleceğine fayda sunan hem de birçok kişi için istihdam kaynağı olacak girişimimizi geliştirmek üzere uzman isimlerle, global bir arenada bir araya geleceğiz ve projemizi geliştirmek için destek alacağız. Red Bull Basement'ın projemizi ve bakış açımızı daha ileri taşımak açısından bize sonsuz katkıları olacağına inancımız tam" dedi.