Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 14, 2022 - Oca 31, 2022

2021 - 2022 Güz Lisans Dönem Sonu Başarı Notları Not Değişiklikleri

Sayın Öğretim Elemanları,

2021-2022 Güz döneminde not değişiklikleri ve eksik notların tamamlanması için Öğrenci Bilgi Sistemi (SIS) üzerinde Notlar - Ders Başarı Notları - Not Değişikliği arayüzü 27 Ocak 2022 Perşembe saat 15.00’e kadar açık olacaktır.

Not değişikliği yapıldıktan sonra, yapılan değişikliğin dersi sunan Fakülte Dekanı / Yüksekokul Müdürü tarafından onaylanması gerekir. Değişiklik onaylandıktan sonra öğrenciler, yapılan not değişikliğini anında görebiliyor olacaktır. “BÜT” notları için yapılan değişiklikler, Fakülte Dekanı / Yüksekokul Müdürü onayına gönderilmeyecek ve öğrencinin akademik tarihçesine anında yansıyacaktır. 27 Ocak 2022 Perşembe saat 15.00’e kadar değiştirilmeyen “I” (Eksik) notları otomatik olarak “F” notuna dönüşecektir.

Dönem sonu not değişiklikleri ile ilgili uygulama adımlarına ilişkin bilgilere, burada yer alan “Dönem Sonu Başarı Notları Girişi“ dokümanından ulaşabilirsiniz.

Lisans Düzeyinde Öğrenim Gören Öğrenciler İçin Bütünleme ve Yaz Okulu Uygulamasına Dair Usul Esaslar” gereğince; “BÜT” notu verilen öğrencilerin bütünleme sınavı puanı, final sınavı puanı yerine geçer. Bütünleme sınavı sonrasında ders başarı notu yeniden hesaplanır ve dersi veren öğretim elemanı tarafından eksik notların ilan edileceği son tarihe kadar yeni ders notu duyurulur. 27 Ocak 2022 Perşembe saat 15.00’e kadar değiştirilmeyen “BÜT” notları otomatik olarak “F” notuna dönüşecektir.

Hukuk Fakültesi bütünleme sınav notlarının girişi Öğrenci Bilgi Sistemi (SIS)  “Not Defteri - Not Defteri Girişi” ekranı üzerinden 27 Ocak 2022 Perşembe saat 15.00’e kadar yapılmaktadır. Bütünleme sınavı haricindeki sebeplerle not değişiklikleri ise Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile Öğrenci Hizmetleri tarafından yapılmaktadır. Not değişikliği talep edilmesi durumunda Hukuk Fakültesi’ne dilekçe ile müracaat edilmesi gerekmektedir.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj lisans programında “Not Defteri” kullanılan derslere ait not değişiklikleri Öğrenci Bilgi Sistemi (SIS) üzerinde “Not Defteri - Not Değişikliği” ekranı üzerinden, dersi sunan Fakülte Dekanının onayı ile yapılacaktır. Bütünleme sınav notlarının girişi ise Öğrenci Bilgi Sistemi (SIS)Not Defteri - Not Defteri Girişi” ekranı üzerinden 27 Ocak 2022 Perşembe saat 15.00’e kadar yapılmaktadır.

Herhangi bir sorunuz olduğu takdirde “Dönem sonu başarı notlarının Öğrenci Bilgi Sistemi (SIS) üzerinden değiştirilmesi ile ilgili uygulama adımları” için Öğrenci Hizmetleri Lisans Programları Sorumluları ile iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,
Öğrenci Hizmetleri