Mar 25, 2022 - Mar 31, 2022

1720 Sur-ı Hümayunu İnceleniyor: Bir Osmanlı Şenliğinin Bütünsel Analizi

Özyeğin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü sizleri Toplumsal Bilimlerde Eleştirel Çalışmalar konuşma serisinin “1720 Sur-ı Hümayunu İnceleniyor: Bir Osmanlı Şenliğinin Bütünsel Analizi” başlıklı konuşmasına davet ediyor. Dr. Sinem Erdoğan İşkorkutan'ın konuşmacı ve Özyeğin Üniversitesi'nden Dr. Feray Coşkun'un moderatör olacağı etkinlik 25 Mart 2022, 12:30-14:00 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.

Kısa Özet

Konuşma, 1720 yılında Sultan 3. Ahmed’in hükümdarlığı döneminde İstanbul’da düzenlenen sünnet şenliğini konu almaktadır. Konuşmada çalışmanın metodolojik ve kavramsal çerçevesi sunulacak ayrıca araştırma dahilinde kullanılan kaynak çeşitliliği ele alınacaktır. Aynı zamanda, şenliğin hazırlık, sahneleme ve temsil aşamalarından bazı örnekler üzerinde durularak- ki bu örnekler sosyal-kültürel tarih ve sanat tarihi açısından yeni sorulara ışık tutmaktadır- şenliği oluşturan unsurların karmaşık yapısı anlatılacaktır.

Konu:  Sinem Erdogan Iskorkutan Konuşması

Zaman: Mar 25, 2022 12:30 Istanbul

Join Zoom Meeting https://ozyegin-edu-tr.zoom.us/j/98124062288?pwd=ZW1nbTA3bXFNaDZXRFRqYWUxdDhUQT09

Meeting ID: 981 2406 2288

Passcode: 602409

Kısa Biyografi

Sinem Erdoğan İşkorkutan 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü, sanat tarihi ve görsel tarih programından doktora derecesiyle mezun oldu. Kendisi erken modern Osmanlı görsel tarihi, maddi kültürü ve Osmanlı kültür tarihi alanlarında çalışmaktadır. Osmanlı tarihindeki en kapsamlı şenlik araştırmasını ortaya koyan doktora çalışmasına dayanan The 1720 Imperial Circumcision Celebrations in Istanbul: Festivity and Representation in the Early Eighteenth Century isimli kitabı 2020 yılının Eylül ayında Brill yayınevinin Osmanlı tarihi serisi dahilinde basılmıştır. Erken modern Osmanlı tarihi ve sanat tarihi alanlarında makaleler yayınlamış ve ayrıca 2019 yılında Osmanlı dünyasında tören ve şenlikleri konu alan bir özel dergi sayının editörlüğünü yapmıştır. Kendisinin çalışmaları TÜBİTAK, ARİT, Boğaziçi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri, The Barakat Trust, Gingko Library ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü gibi kurumlar tarafından verilen burs ve ödüllere layık görülmüştür. Erdoğan İşkorkutan, Şubat 2021 yılından beri Özyeğin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde yarı zamanlı olarak ders vermektedir. Ayrıca kendisi şu an 18. Yy.’da şehirli nakkaşlar ve resimli kitap üretimini konu alan yeni araştırma projesi için çalışmaktadır.

Not: Konuşma dili ingilizcedir