Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 15, 2017

TÜBA GEBİP ve TESEP Ödül Programları

 

Değerli Araştırmacılarımız,

Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü (GEBİP), üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç (40 yaşın altındaki adaylar, kadın adaylar için de her doğumda 40 yaş sınırına 1 yıl eklenmektedir.) bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla her yıl düzenlenmektedir. 

GEBİP Ödülü sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl için 20.000 TL ödeniyor.  Ayrıca aktif GEBİP ödül sahibine üç yıl boyunca her yıl, tez aşamasındaki doktora öğrencilerinin çalışmalarında kullanılmak üzere, 6.000 TL, uluslararası nitelikteki bilimsel çalışmaları kapsamında düzenleyecekleri ulusal ve uluslararası toplantılar için ise 4.500 TL’ye kadar destek sağlanıyor. İlk 3 yıldan sonraki 5 yıl boyunca yılda bir kez yurt dışı bilimsel toplantılara ve etkinliklere katılım desteği olarak Avrupa ülkeleri için 1500$ karşılığı TL, Avrupa dışı ülkeler için 2000$ karşılığı TL veriliyor. Son başvuru tarihi 8 0cak 2018. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. Bilimsel Telif Eser Programı Ödülleri (TESEP),  üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eserlerin yayımlanmasını teşvik etmek üzere uygulamaya konulmaktadır. Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri (TEÇEP) olarak adlandırılan program, bu yıldan itibaren sadece telif eserlerin ödüllendirileceği TESEP olarak değiştirildi.  TESEP kapsamında ise; telif eserler için 20.000 TL ve Kayda Değer Eser Ödülü (Mansiyon) olarak ise telif eserlerde 7.000 TL parasal ödül veriliyor. 

Son başvuru tarihi 8 Ocak 2018. 

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.  

Bilimsel Telif Eser Programı Ödülleri (TESEP),  üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eserlerin yayımlanmasını teşvik etmek üzere uygulamaya konulmaktadır. Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri (TEÇEP) olarak adlandırılan program, bu yıldan itibaren sadece telif eserlerin ödüllendirileceği TESEP olarak değiştirildi.  

TESEP kapsamında ise; telif eserler için 20.000 TL ve Kayda Değer Eser Ödülü (Mansiyon) olarak ise telif eserlerde 7.000 TL parasal ödül veriliyor. 

Son başvuru tarihi 8 Ocak 2018. 

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. 

 

Saygılarımızla,

Teknoloji Transfer Ofisi