Mar 14, 2022 - Mar 31, 2022

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. H. Fatih Uğurdağ Yeniden IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Türkiye Başkanı Seçildi

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. H. Fatih Uğurdağ, 160 ülkede 400.000'i aşkın üyesi ile yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan IEEE’nin yeniden Türkiye Başkanı seçildi. Prof. Dr. H. Fatih Uğurdağ, 2020 yılının Ocak ayından beri başkanı olduğu IEEE Türkiye'nin (https://www.ieee.org.tr), 2024 Ocak ayına kadar başkanlığını yürütmeye devam edecek. Son iki senede ekibiyle birlikte IEEE'nin Türkiye'deki etkinliklerini, konferanslarını ve üye sayısını (2.000'e yakın) artırmıştır. Faaliyetleri arasında Özyeğin Üniversitesi öğretim üyesi ve IEEE Türkiye eski başkanı Prof. Dr. Murat Uysal’ın başlattığı prestijli “IEEE Türkiye Bilim Ödülleri” de bulunmaktadır. Bir diğer önemli faaliyeti de “The Undergraduate Academic Conference”dır (TUAC). Özyeğin Üniversitesi IEEE Türkiye'ye, IEEE ÖzÜ Öğrenci Kulübü ile de katkı vermektedir.