Nis 26, 2022

Özyeğin Üniversitesi Özü Rover Takımı URC 2022’de Türkiye Takımları Arasında En Yüksek Puanı Alarak Finalist Oldu

Türkiye’nin ilk Mars keşif aracını tasarlayan Özyeğin Üniversitesi ÖzÜ Rover Takımı yeni bir uluslararası başarıya imza attı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde düzenlenen ve robotik alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan University Rover Challenge’a (URC) Peace adını verdikleri yeni keşif aracı ile katılan ekip, dünya çapından 99 takım arasında yapılan değerlendirme ve Sistem Kabul Değerlendirmesi elemeleri aşamasında Türkiye’den katılan 8 takım arasında en yüksek puanı alarak finalist oldu. 1 - 4 Haziran 2022 tarihleri arasında Utah, ABD'de gerçekleşecek olan final için 50 günlük bir çalışma süreleri olacak.

Ülkemizde robotiğe olan farkındalığı artırmak, bu alanda bilimsel çalışmalar yürütmek ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmek amacıyla 2014 yılında Özyeğin Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Özkan Bebek’in danışmanlığında kurulan ÖzÜ Rover Takımı, mühendislik dallarında öğrenimine devam eden lisans öğrencilerinden oluşuyor. URC 2022’ye katılan ekipte, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Salih Metin Arkanöz, Ahmet Çağatay Savaşlı, Yunus Emre Aslan, Azra Açıl, Mert Tüfekci, Halenur Arpacık, Emin Şahin Mektepli, Ece Karataş, Ahmet Pehlivanoğlu, Dilay Dal, Can Çağatay Sevgican, Mohamed Elayadi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Emre Aslan, Selinay Çetin, Tuna Çelebi, Mehmet Beyazıt Polat, Emre Kerem Özyurt, Can Hakkatapan, Emin Tankut Mutu, Aysen Karamahmut, Makina Mühendisliği Bölümünden Ataberk Yapıcı, Rayan K. Badgaish, Kaan Bakkal, Mohamad El Hachache, Laith Hammad, Umut Aras Aydın, Enes Murat Yakut, Alp Can Atıcı, Ata Çorumluoğlu, Orhan Aytuğ Turhan, Ezgi Arca, Endüstri Mühendisliği Bölümünden Buğra Baltacı, Şeyma İnce, İnşaat Mühendisliği Bölümünden Alpay Çelik ve İşletme Bölümünden Berkan Sevimli yer alıyor.

Öğrencilerimizi başarılarından ötürü tebrik ediyor, Utah’ta gerçekleşecek olan finalde kendilerine başarılar diliyoruz.